Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FB Birden Fazla sorguyu çalıştırma
#1
Merhaba arkadaşlar

FB Database'im de bir den fazla sorguyu çalıştırmak istiyorum.
Nedeni ise Uygulamam da güncelleme vs gibi değişiklikler de Gerek SP gerek Alan ekleme yada türünü değiştirme, View yaratma vs gibi işlemleri tek düze yapmak. Normal de bi güncelleme de her müşteriye onlarca düzenleme yapıyorum. Fakat bunları tek tek elle yapmak çok uzun sürüyor.. 

Kodlar tek satır olamayacak kadar uzun oluyor bazen. Tek satır kod olsa her satırı for döngüsünde çalıştırıyor sorunu hallediyorum. ama bazı SP ler o kadar uzun ki çok zor oluyor bu..

MySql ve SQLServer da tüm kodları seçip tek Run'la gazlayabiliyor sunuz ama FB de bu mümkün değil..

Aklına başka çözüm gelen var mı?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#2
Script olarak yapabilirsiniz. Kullanildiginiz bilesenlerde muhtemelen script bileseni vardir. Bu bilesene tum kodlari yazip calistirabilrisiniz.

firedac icin;
http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio...FireDAC%29
Cevapla
#3
IBExpert Database Comparer tamda istediğiniz işi yapar.
WWW
Cevapla
#4
Script cazip gelmezse, "EXECUTE BLOCK" ile de tek seferde yapılabilir.
Cevapla
#5
Sp icinde sp olusturabiliyormuyuz?..
Yani 1 tane sp olusturdum.. bunun icinde create view ler, create sp ler alter table field ler oldugunu dusunyn.. bu yapilabilir mi?

IBCompare kullanmak yerine ben kendim bir uygulama yapayim ve her girsigim kodu iceri bassin istiyorum.. ama mantigi aistematigi kafamda kuramadim..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla
#6
(10-01-2019, Saat: 19:24)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Sp icinde sp olusturabiliyormuyuz?..
Yani 1 tane sp olusturdum.. bunun icinde create view ler, create sp ler alter table field ler oldugunu dusunyn.. bu yapilabilir mi?

Elbette, deneyin...

Kod:
execute block as
declare sp varchar(32000);
begin
 sp = 'create or alter procedure sp_deneme
       as
       begin
       end';
    execute statement (sp);
end
Cevapla
#7
bu sp ler 10 larca hatta yüzlerce olabiliyodur umarım ..

Cevaplar için çok teşekkürler bu arada..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  haddinden fazla yavaş neden murtishow76 5 519 01-03-2019, Saat: 15:58
Son Yorum: Kuri_YJ
  İki sorguyu birleştirme? canbir 12 1.249 12-11-2018, Saat: 11:14
Son Yorum: enes6635



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi