Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Delphi ile Android Uygulama Geliştirme
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Herkese selamlar. 

Ben Android uygulamalarımı Android Studio ile geliştiriyorum. Zorunlu olarak Java öğrenmek zorunda kaldım. Benim merak ettiğim Delphi ile gerçekten başaralı Android uygulaması geliştirilebilirmi ? Örnek Apk'ler varmı ?.
Şuanda sahada koşmakta olan ve (tek firmada) 150 kullanıcının üzerinde çalışan uygulamalarımız bulunuyor. 10+ uygulama geliştirdik. Bir çok işlemi yerine getiren, web servislerle bakanlık sistemlerine kayıt etme ve kayıt çekip 3+ veritabanı üzerinde kayıt gerçekleştiren uygulamalar. Fatura ve fiş çıktısı veren satış uygulamaları, ürün-depo takibi uygulamaları vb.

Delphi'nin hızını kullanarak çok güzel uygulamalar üretebilirsiniz. Yalnız hep söylediğim gibi; FMX ile VCL'i birbirine karıştırmamak lazım. Yapısal farklılıkları, nesnelerin özellik farklılıkları, kavram farklılıkları ve bunca zamandır F9 ile derle-test et alışkanlıklarınızın olmayacağı, SDK-NDK-APK, Permission, çözünürlük, ölçeklendirme gibi kavramlarla mücadele edeceğiniz, DevExpressSiz, Ado bağlantının olmadığı bir platform. VirtualKeyboard ve derleyici için if kontrolleri yazmanız gerekecek.

Genel hatlarıyla bakarsak; File > New Multi-device Application. Add new > Form. TButton yerleştir, çift tıkla, OnClick'in içinde ShowMessage('Merhaba Dünya'); ne kadar size tanıdık geliyor ise, FMX'e alışmanız da o kadar kısa olacaktır.
Cevaplar için tşk.ler.
(14-11-2018, Saat: 10:05)sebahattin.koc Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Herkese selamlar. 

Ben Android uygulamalarımı Android Studio ile geliştiriyorum. Zorunlu olarak Java öğrenmek zorunda kaldım. Benim merak ettiğim Delphi ile gerçekten başaralı Android uygulaması geliştirilebilirmi ? Örnek Apk'ler varmı ?.

Merhaba,
Hedef kitle veya müşteri sizden doğrudan bir mobil uygulama geliştirmenizi veya mevcut sisteme bir mobil uygulama entegrasyonu ister. 
Yani bana Android uygulama yazın veya iOS uygulama yazın demez. 
FMX ile geliştirdiğiniz projeler, Android ve iOS platformlarında sorunsuz çalışmaktadır. İşin özünü (platform hassasiyetlerini ve geliştirme ortamının en ince ayrıntısına kadar hazır hale getirilmesi) bilirseniz, bu mimariden vazgeçemezsiniz.
Günümüzde mobil entegrasyonsuz sistem yok gibi; olanlar da bir an önce mobil sürümler için arayış içindeler. 
Bu mimariyi bir an önce öğrenmenizde fayda var. Bu kapsamda  Yeni Kaynak Kitabımız size iyi bir kılavuz olacaktır.
Şahsen delphide Erp üzerine veri giriş çıkışları için gayet güzel uygulama gelistiriliyor benim asamadigim canımı sıkan bir iki tarafı var oda olacak.
Daha önce android tede birkaç proje geliştirdim bu tarafta daha hızlı ve pratik şekilde hallediyorum. Şahsen görsel ile ugrasmayip kendi style lerini kullanıyorum