Yorumları: 21
Konuları: 3
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 31
Başlangıç
Herkese selamlar.
Ben Android uygulamalarımı Android Studio ile geliştiriyorum. Zorunlu olarak Java öğrenmek zorunda kaldım. Benim merak ettiğim Delphi ile gerçekten başaralı Android uygulaması geliştirilebilirmi ? Örnek Apk'ler varmı ?.
Yorumları: 1.572
Konuları: 88
Rep Puanı: 13.841
Üstad
There's no place like 127.0.0.1
Yorumları: 953
Konuları: 124
Rep Puanı: 6.383
Üstad
14-11-2018, Saat: 11:19
(Son Düzenleme: 14-11-2018, Saat: 11:54, Düzenleyen: Abdullah ILGAZ.)
Şuanda sahada koşmakta olan ve (tek firmada) 150 kullanıcının üzerinde çalışan uygulamalarımız bulunuyor. 10+ uygulama geliştirdik. Bir çok işlemi yerine getiren, web servislerle bakanlık sistemlerine kayıt etme ve kayıt çekip 3+ veritabanı üzerinde kayıt gerçekleştiren uygulamalar. Fatura ve fiş çıktısı veren satış uygulamaları, ürün-depo takibi uygulamaları vb.
Delphi'nin hızını kullanarak çok güzel uygulamalar üretebilirsiniz. Yalnız hep söylediğim gibi; FMX ile VCL'i birbirine karıştırmamak lazım. Yapısal farklılıkları, nesnelerin özellik farklılıkları, kavram farklılıkları ve bunca zamandır F9 ile derle-test et alışkanlıklarınızın olmayacağı, SDK-NDK-APK, Permission, çözünürlük, ölçeklendirme gibi kavramlarla mücadele edeceğiniz, DevExpressSiz, Ado bağlantının olmadığı bir platform. VirtualKeyboard ve derleyici için if kontrolleri yazmanız gerekecek.
Genel hatlarıyla bakarsak; File > New Multi-device Application. Add new > Form. TButton yerleştir, çift tıkla, OnClick'in içinde ShowMessage('Merhaba Dünya'); ne kadar size tanıdık geliyor ise, FMX'e alışmanız da o kadar kısa olacaktır.
Yorumları: 165
Konuları: 26
Rep Puanı: 512
Acemi
Şahsen delphide Erp üzerine veri giriş çıkışları için gayet güzel uygulama gelistiriliyor benim asamadigim canımı sıkan bir iki tarafı var oda olacak.
Daha önce android tede birkaç proje geliştirdim bu tarafta daha hızlı ve pratik şekilde hallediyorum. Şahsen görsel ile ugrasmayip kendi style lerini kullanıyorum