Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Windows Servisine parametre göndermek
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar

Delphi ile geliştirilmiş Windows Servisine aynı network üzerindeki farklı bir makinadan parametre göndermek mümkünmüdür.
Amaç Servisin içerisindeki bazı fonksiyonları anlık olarak tetikletmek istiyorum

Teşekkürler
(10-02-2022, Saat: 12:26)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar

Delphi ile geliştirilmiş Windows Servisine aynı network üzerindeki farklı bir makinadan parametre göndermek mümkünmüdür.
Amaç Servisin içerisindeki bazı fonksiyonları anlık olarak tetikletmek istiyorum

Teşekkürler

Merhaba üstad, işin içine network ortamı girince; bu durumda socket'leri değerlendirmeye almalısınız. Aynı makina üzerinde çalışan servis ve uygulama söz konusu olsa idi, pek çok farklı seçenekten bahsedebilirdik; ama servis ve gönderici uygulama farklı makinalarda olunca en kolayı socket iletişimi olur. Tabii, Msmq, RabbitMq ve benzeri kuyruk mimarilerini de kullanabilirsiniz ama bu tarz basit bir iş için bence gereksiz karmaşıklık olur.
@Tuğrul HELVACI Hocam
Aynı düşünüyoruz belki farklı bir yolu vardır diye bir sormak istedim
Sonuçta akıl akıldan üstündür
Teşekkürler