Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Windows Servisine parametre göndermek
Merhabalar

Delphi ile geliştirilmiş Windows Servisine aynı network üzerindeki farklı bir makinadan parametre göndermek mümkünmüdür.
Amaç Servisin içerisindeki bazı fonksiyonları anlık olarak tetikletmek istiyorum

Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
(10-02-2022, Saat: 12:26)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar

Delphi ile geliştirilmiş Windows Servisine aynı network üzerindeki farklı bir makinadan parametre göndermek mümkünmüdür.
Amaç Servisin içerisindeki bazı fonksiyonları anlık olarak tetikletmek istiyorum

Teşekkürler

Merhaba üstad, işin içine network ortamı girince; bu durumda socket'leri değerlendirmeye almalısınız. Aynı makina üzerinde çalışan servis ve uygulama söz konusu olsa idi, pek çok farklı seçenekten bahsedebilirdik; ama servis ve gönderici uygulama farklı makinalarda olunca en kolayı socket iletişimi olur. Tabii, Msmq, RabbitMq ve benzeri kuyruk mimarilerini de kullanabilirsiniz ama bu tarz basit bir iş için bence gereksiz karmaşıklık olur.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
@Tuğrul HELVACI Hocam
Aynı düşünüyoruz belki farklı bir yolu vardır diye bir sormak istedim
Sonuçta akıl akıldan üstündür
Teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) adelphiforumz 1 196 09-04-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: adelphiforumz
  Rest Request Parametre Ekleme m_ekici 9 485 09-02-2026, Saat: 00:33
Son Yorum: m_ekici
  Windows mediaplayer ol2.dcu sorunu diseqc 1 581 28-01-2025, Saat: 11:54
Son Yorum: diseqc
  Windows Explorer dan delphi formuna dosya Drag&Drop işlemi örneği adelphiforumz 1 582 23-01-2025, Saat: 15:16
Son Yorum: yhackup
  Rest Server Windows Sunucuda Yayınlama ugorkem 6 1.307 14-08-2024, Saat: 18:48
Son Yorum: ugorkem

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi