Delphi Can

Orjinalini görmek için tıklayınız: Andorid de SQL lite veri tabanına aktarım.
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Şöyle bir proje düşünüyorum. Windows tarafında SQL veri tabanından bir stok tanımlar listesini 
Android de  bir proje yazıp SQLite veri tabanı kullanan oraya manuel veri aktarmak istiyorum. 

Nasıl bir yapı mimari kullanabilirim bunun için. 

Kendimce düşündüklerim şunlar :
Windows tarafında sqlite veritanını veriyi oluşturup dosya olarak göndermek mi ( Burada dosyayı android tarafından içe nasıl alırım bir fikrim yok)
yoksa veriyi direk androiddeki sqllite içine yazmak mı ? (tabi bunu yapcak olursam nasıl bir yapıda yapbilirim hiç bir fikrim yok)
Veri transferi JSON dataset şeklinde olmalıdır. 
JSON veriyi mobil tarafta çözümlemek için RESTResponseDataSetAdapter ve FDMemTable kullanabilirsiniz. 
Böylece mobil tarafta ek bir veri tabanına ihtiyacınız olmaz.
(09-08-2022, Saat: 14:51)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Veri transferi JSON dataset şeklinde olmalıdır. 
JSON veriyi mobil tarafta çözümlemek için RESTResponseDataSetAdapter ve FDMemTable kullanabilirsiniz. 
Böylece mobil tarafta ek bir veri tabanına ihtiyacınız olmaz.

Stok fiyatları belki 2 günde bir belki hafta da bir değişecek.
bu zaman aralığında bu bilgilerin mobilde yeni bir veri gelene kadar kalıcı olarak kalması gerekiyor
yani cihaz yada program kapanıp açıldığında bu verilerin kaybolmaması da gerekecek.
Bu yapı bunu sağlayabilecekmi daha incelemeden sordum ama merak ettim öncesinde.
REST ile gelen fiyat listesini .json file olarak System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath konumuna kaydedin.
Her açılışta yada ilgili ekran açıldığında da, buradan okuyabilirsiniz.