Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andorid de SQL lite veri tabanına aktarım.
Şöyle bir proje düşünüyorum. Windows tarafında SQL veri tabanından bir stok tanımlar listesini 
Android de  bir proje yazıp SQLite veri tabanı kullanan oraya manuel veri aktarmak istiyorum. 

Nasıl bir yapı mimari kullanabilirim bunun için. 

Kendimce düşündüklerim şunlar :
Windows tarafında sqlite veritanını veriyi oluşturup dosya olarak göndermek mi ( Burada dosyayı android tarafından içe nasıl alırım bir fikrim yok)
yoksa veriyi direk androiddeki sqllite içine yazmak mı ? (tabi bunu yapcak olursam nasıl bir yapıda yapbilirim hiç bir fikrim yok)
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
Veri transferi JSON dataset şeklinde olmalıdır. 
JSON veriyi mobil tarafta çözümlemek için RESTResponseDataSetAdapter ve FDMemTable kullanabilirsiniz. 
Böylece mobil tarafta ek bir veri tabanına ihtiyacınız olmaz.
Begin : = end / 2;
(09-08-2022, Saat: 14:51)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Veri transferi JSON dataset şeklinde olmalıdır. 
JSON veriyi mobil tarafta çözümlemek için RESTResponseDataSetAdapter ve FDMemTable kullanabilirsiniz. 
Böylece mobil tarafta ek bir veri tabanına ihtiyacınız olmaz.

Stok fiyatları belki 2 günde bir belki hafta da bir değişecek.
bu zaman aralığında bu bilgilerin mobilde yeni bir veri gelene kadar kalıcı olarak kalması gerekiyor
yani cihaz yada program kapanıp açıldığında bu verilerin kaybolmaması da gerekecek.
Bu yapı bunu sağlayabilecekmi daha incelemeden sordum ama merak ettim öncesinde.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.

Hz. Muhammed (sav.)
REST ile gelen fiyat listesini .json file olarak System.IOUtils.TPath.GetDocumentsPath konumuna kaydedin.
Her açılışta yada ilgili ekran açıldığında da, buradan okuyabilirsiniz.
Begin : = end / 2;

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  CSV'ye veri aktarma Altıner 5 1.602 28-03-2024, Saat: 11:49
Son Yorum: Mr.X
  Web ipnut alanına veri girme Altıner 4 1.226 12-03-2024, Saat: 21:26
Son Yorum: Altıner
  Delphi 11.3 Andorid 10 ve üzeri uygulama çalışmıyor TuncayDelphi 7 1.684 07-12-2023, Saat: 01:23
Son Yorum: TuncayDelphi
  IOS SDK Ekleme Esnasında Yavaş Aktarım Sorunu Çözümü Mr.X 0 951 23-11-2023, Saat: 21:18
Son Yorum: Mr.X
  Android Fmx uzak veri tabanından veri çekmek erkutolga 12 3.673 22-11-2023, Saat: 10:27
Son Yorum: Mesut

Konuyu Okuyanlar: