![]() |
|
FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7) +--- Konu Başlığı: FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] (/showthread.php?tid=7489) |
Cvp: FMX Android Barkod Scanner - RAD Coder - 08-11-2023 (07-11-2023, Saat: 22:27)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @RAD Coder hocam bişeyi anlamadım. Ben Zxing kullanarak ean13 okutuyorum. Android gayet iyi ve hızlı fakat IOS da ciddi problemler yaşıyorum. Winsoft ile yazıştım. fakat bana kullanılabilir bi örnek gönderemediler. Yani örneği sıkıntılı idi. yoksa satın alacaktım. Bir uygulamada (HES le Geç) ZXing + Winsoft camera, farklı bir uygulamamda (AVM Yönetim) ZXing + Standart CameraComponent kullanıyorum. Her ikisinde de sorun yaşamıyorum. iOS tarafındaki video görüntüleri de yakında buradan paylaşırım. FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - Mesut - 08-11-2023 @mcuyan Hocamın önerdiği kütüphane ile sorunu çözdüm çok şükür gayet hızlı ve akıcı bir şekilde okutuyor Cvp: FMX Android Barkod Scanner - mcuyan - 08-11-2023 (07-11-2023, Saat: 13:46)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CameraComponent bileşeni ile yaptım. Hocam buradaki FrameRate:=42 nin ne özelliği var? Cvp: FMX Android Barkod Scanner - RAD Coder - 08-11-2023 (08-11-2023, Saat: 13:57)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(07-11-2023, Saat: 13:46)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: CameraComponent bileşeni ile yaptım. Standart görüntü akışı (bildiğimiz videolarda) saniyede 25-30 kare (fps)'dir. Bir saniyede daha fazla görüntü karesi almak için saniyedeki kare sayısını belirleyen FrameRate değerini, standardın üzerine çıkararark arttırdım. Özetle, daha hızlı okuma sağlamayı etkileyen bir parametredir. Bir dezavantajı var; FrameRate arttıkça iş gücü de artıyor. Dolayısıyla sistem kaynaklarını aşırı tüketiyor. FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - mcuyan - 08-11-2023 Şimdi sşöyle sorayım; KAmerası iyi yada kötü olan cihazlarda bu ayarı yine de kullanabilirmiyiz? örneğin bi samsung s22ultra da illaki frame rate'i 42 ye çıkabilir. fakat çok eski bi cihazda da varmıdır bu özellik? yani patlarmıyız kötü kamerası olan bi android cihazda yada ne bileyim bi iphone 5 de filan? Cvp: FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - RAD Coder - 08-11-2023 (08-11-2023, Saat: 14:09)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi sşöyle sorayım; KAmerası iyi yada kötü olan cihazlarda bu ayarı yine de kullanabilirmiyiz? örneğin bi samsung s22ultra da illaki frame rate'i 42 ye çıkabilir. fakat çok eski bi cihazda da varmıdır bu özellik? yani patlarmıyız kötü kamerası olan bi android cihazda yada ne bileyim bi iphone 5 de filan? Bu olay donanımsal bir özellik değil. Donanımsal özellik daha çok görüntü iyileştirme ile ilgilidir. FrameRate, CameraComponent veya benzeri bileşenlerin yazılımsal özellikleridir. Bu özellik saniyede şu kadar kareyi al bana gönder der. Kamera ne kadar kötü de olsa, FrameRate belirttiğiniz frameleri almaya zorlar. FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - mcuyan - 08-11-2023 anladım.. Tamam dır hocam teşekürler. çok işime yarayacak eminim. çünki IOS da ciddi problemler yaşıyordum FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - vedat35 - 08-11-2023 tavsiyem; başlangıçda framerate 25 olarak ayarlanır, 1 timer yaratılır, interval=1sn bir frame sayacı hazırlanır, var FrameCounterIn1Sec=Byte=0; her frame de 1 arttırılır, timer eventi; eğerki frame sayısı < 25, camera.framerate:=+1 değilse -1, = ise birşey yapmaya gerek yok. FrameCounterIn1Sec:=0; azami frame ratein örneğin 40 üstüne ve 15 altına inilmemeli gibi bir if yapısı kurulmalıdır. Cvp: FMX Android Barkod Scanner - RAD Coder - 01-12-2023 (07-11-2023, Saat: 22:27)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @RAD Coder hocam bişeyi anlamadım. Ben Zxing kullanarak ean13 okutuyorum. Android gayet iyi ve hızlı fakat IOS da ciddi problemler yaşıyorum. Winsoft ile yazıştım. fakat bana kullanılabilir bi örnek gönderemediler. Yani örneği sıkıntılı idi. yoksa satın alacaktım. Native CameraComponent, iOS 17 SDK ve ZXing, oldukça hızlı. Donma da yok. FMX Android Barkod Scanner - [ÇÖZÜLDÜ] - Jakarta2 - 04-12-2023 https://github.com/FMXExpress/Firemonkey/blob/master/Embarcadero/Demos/Delphi%20Barcode%20Readers/Android/Android.BarcodeScanner.pas Bunu kullanıyorum hiç sorun yaşamıyorum |