Merhabalar,
daha önce formu bu konuda baya araştırdım. hatta tüm yöntemlere de baktım benzer konular açılmış ama çözüm yolu ya bulunmuyor ya da sunulan çözümlerden de neticeye varamadım
kütüphane olarak Zxing kullanıyorum . Önce TCameracontrol bileşeni ile denedim inanılmaz yavaş çalışıyor. Video kalitesini Mediuma düşürmeme rağmen yani ortalama bir barkodu okutmak neredeyse 7-8 saniyeyi buluyor focuslanma süresiyle beraber. Bunuın dışında Barcode scanner uygulaması ile birlikte kullanı sğlamaya çalışıyorum o güzel okutor ama onda da şöyle bir sıkıntı var okunan barkodu Edit ya da başka bir yere yapıştırmak için illaki bir nesneyi etkileşime geçirmek gerekiyor. otomatize etmeye çalıştım ama olmadı her seferinde tıklama zorunluluğu oluyor. Malum çoklu barkod okunacak işlemlerde bu şekilde çalışmak imkansız bu konuda yardımalrınızı rica ediyorum. Timer ile de thread ile de otoamtize etmeye çalıştım olmuyor Bu arada kodları aşağıya bırakıyorum. Aşağıda da görüleceği üzere cornerbutton3 tıklamadan yapıştırma işlemini gerçekleştirmiyor
daha önce formu bu konuda baya araştırdım. hatta tüm yöntemlere de baktım benzer konular açılmış ama çözüm yolu ya bulunmuyor ya da sunulan çözümlerden de neticeye varamadım
kütüphane olarak Zxing kullanıyorum . Önce TCameracontrol bileşeni ile denedim inanılmaz yavaş çalışıyor. Video kalitesini Mediuma düşürmeme rağmen yani ortalama bir barkodu okutmak neredeyse 7-8 saniyeyi buluyor focuslanma süresiyle beraber. Bunuın dışında Barcode scanner uygulaması ile birlikte kullanı sğlamaya çalışıyorum o güzel okutor ama onda da şöyle bir sıkıntı var okunan barkodu Edit ya da başka bir yere yapıştırmak için illaki bir nesneyi etkileşime geçirmek gerekiyor. otomatize etmeye çalıştım ama olmadı her seferinde tıklama zorunluluğu oluyor. Malum çoklu barkod okunacak işlemlerde bu şekilde çalışmak imkansız bu konuda yardımalrınızı rica ediyorum. Timer ile de thread ile de otoamtize etmeye çalıştım olmuyor Bu arada kodları aşağıya bırakıyorum. Aşağıda da görüleceği üzere cornerbutton3 tıklamadan yapıştırma işlemini gerçekleştirmiyor
procedure TForm1.GetBarcode;
var
intent: JIntent;
ClipboardService: IFMXClipboardService;
ClipboardText: string;
begin
Edit1.Text := '';
intent := TJIntent.Create;
intent.setAction(stringtojstring('com.google.zxing.client.android.SCAN'));
intent.putExtra(tjintent.JavaClass.EXTRA_TEXT, stringtojstring('SCAN_MODE,PRODUCT_MODE'));
//intent.setType(StringToJString('text/plain'));
SharedActivity.startActivityForResult(intent, 0);
if TPlatformServices.Current.SupportsPlatformService(IFMXClipboardService, IInterface(ClipboardService)) then
begin
ClipboardText := ClipboardService.GetClipboard.ToString;
Edit1.Text := ClipboardText;
Edit1.PasteFromClipboard;
end;
Timer1.Enabled:=True;
end;
procedure TForm1.CornerButton2Click(Sender: TObject);
begin
GetBarcode;
end;
procedure TForm1.CornerButton3Click(Sender: TObject);
begin
Edit1.Text:='';
Edit1.PasteFromClipboard;
end;
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
if not TPlatformServices.Current.SupportsPlatformService(IFMXClipboardService, IInterface(ClipService)) then
ClipService := nil;Elapsed := 0
end;
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
Timer1.Enabled := False;
TThread.ForceQueue(nil,
procedure
begin
CornerButton3Click(nil);
end
);
end;