Delphi Can
Android 9 - Cleartext HTTP traffic not permitted hatasının çözümü - Baskı Önizleme

+- Delphi Can (https://www.delphican.com)
+-- Forum: Delphi (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Mobil Platform - FireMonkey (FMX) (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=7)
+--- Konu Başlığı: Android 9 - Cleartext HTTP traffic not permitted hatasının çözümü (/showthread.php?tid=4101)

Android 9 - Cleartext HTTP traffic not permitted hatasının çözümü - TescilsizUzman - 23-10-2019

Merhaba,
Bugün, kullandığım Android cihaz için bir güncelleme geldi ve güncelledim.
Android sürümü 8.1 den 9'a yükseldi. 
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" uyarısı ile karşılaştım. 

[attachment=781]

Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliğinin, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş olduğunu öğrendim. 

Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.

[attachment=782]

Bir ihtiyaç sahibine lazım olur belki.  Wink

Android 9 - Network Bağlantı Hatası (ClearText) - shooterman - 23-10-2019

Çok sağolun hocam.

Android 9 - Network Bağlantı Hatası (ClearText) - adelphiforumz - 23-10-2019

Bilgi paylaşımı için teşekkürler

Android 9 - Network Bağlantı Hatası (ClearText) - frmman - 23-10-2019

Teşekkürler bilgilendirme için

Android 9 - Network Bağlantı Hatası (ClearText) - mcuyan - 25-10-2019

Fesih hocam aslında bi ara bu manifest dosyasıyla ilgili bir makale yayınlasanız çok makbule geçicek.. her and versiyonunda farklı farklı eklentiler yada parametreler vermek gerekiyor.. gerektikçe de farklı yönelimlere ve abuk subuk saçma sapan uğraşlara ve dolayısı ile çok uzun zaman kayıplarına neden oluyor..

Ben de bir dönem bayağı bir sorun yaşamıştım buradaki parametrelerden dolayı Smile

Buyrun:
http://www.delphican.com/showthread.php?tid=3436

Cvp: Android 9 - Network Bağlantı Hatası (ClearText) - narkotik - 26-10-2019

(23-10-2019, Saat: 10:35)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" hatası ile karşılaştım. 

Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliği, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş.

Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda bu sorunun çözümü için AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.

Zamanında bende yaşamıştım hocam dediğiniz gibi baya aramıştım.

Cvp: Android 9 - Network Bağlantı Uyarısı (ClearText) - pro_imaj - 11-08-2020

(23-10-2019, Saat: 10:35)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" uyarısı ile karşılaştım. 

Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliğinin, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş olduğunu öğrendim. 

Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.

Delphi 10.4 sürümde bunu ekleyince aşağıdaki hata oluşuyor ve derlenmiyor, çözümdeki satırı eklemeyince sorunsuz derliyor.
10.4 sürümde artık bu çözüme ihtiyaç yok mu acaba.
Alıntı:error: attribute android:cleartextTrafficPermitted not found.

Cvp: Android 9 - Network Bağlantı Uyarısı (ClearText) - pro_imaj - 12-08-2020

*Bu sorun ve çözümü eskisi gibi manuel düzeltiliyor, değişen bir şey olmamış.

İyi çalışmalar.