Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Android 9 - Cleartext HTTP traffic not permitted hatasının çözümü
Merhaba,
Bugün, kullandığım Android cihaz için bir güncelleme geldi ve güncelledim.
Android sürümü 8.1 den 9'a yükseldi. 
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" uyarısı ile karşılaştım. 

Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliğinin, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş olduğunu öğrendim. 

Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.

Bir ihtiyaç sahibine lazım olur belki.  Wink
Çok sağolun hocam.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Bilgi paylaşımı için teşekkürler
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Teşekkürler bilgilendirme için
Fesih hocam aslında bi ara bu manifest dosyasıyla ilgili bir makale yayınlasanız çok makbule geçicek.. her and versiyonunda farklı farklı eklentiler yada parametreler vermek gerekiyor.. gerektikçe de farklı yönelimlere ve abuk subuk saçma sapan uğraşlara ve dolayısı ile çok uzun zaman kayıplarına neden oluyor..

Ben de bir dönem bayağı bir sorun yaşamıştım buradaki parametrelerden dolayı Smile

Buyrun:
http://www.delphican.com/showthread.php?tid=3436
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(23-10-2019, Saat: 10:35)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" hatası ile karşılaştım. 

Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliği, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş.

Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda bu sorunun çözümü için AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.

Zamanında bende yaşamıştım hocam dediğiniz gibi baya aramıştım.
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
(23-10-2019, Saat: 10:35)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
Eğitimlerde birlikte geliştirdiğimiz AlGitsin mobil uygulamasını test edeyim dedim; şifre ekranında iken giriş yaptığım anda "jav.io.IOException: Cleartext HTTP traffic to ....... not permitted" uyarısı ile karşılaştım. 

Uzun bir araştırma sonucunda, önceki sürümlerde varsayılan olarak etkin olan Cleartext özelliğinin, Android 9 (API level 28) SDK sürümünde false edilmiş olduğunu öğrendim. 

Android 9 SDK sürümüne sahip cihazlarda AndroidManifest.template dosyasına küçük bir eklenti yapmak yetiyor.

Delphi 10.4 sürümde bunu ekleyince aşağıdaki hata oluşuyor ve derlenmiyor, çözümdeki satırı eklemeyince sorunsuz derliyor.
10.4 sürümde artık bu çözüme ihtiyaç yok mu acaba.
Alıntı:error: attribute android:cleartextTrafficPermitted not found.
*Bu sorun ve çözümü eskisi gibi manuel düzeltiliyor, değişen bir şey olmamış.

İyi çalışmalar.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android versiyonu seçme oguzk06 3 151 22-03-2023, Saat: 10:49
Son Yorum: oguzk06
  FMX IOS ve Android te dahili hafıza öğrenme vedat33 2 219 13-03-2023, Saat: 09:54
Son Yorum: vedat33
  Sesi Yazıya Dönüştürme Android gonulali 11 635 14-02-2023, Saat: 09:14
Son Yorum: RAD Coder
  Android uygulamamı telefona yüklerken "signatures do not match" hatası alıyorum budanur 11 544 05-02-2023, Saat: 10:44
Son Yorum: nguzeller
  Delphi XE5'ten Delphi 11.2'e Android Geliştirme ve Maintenance Hikayesi Abdullah ILGAZ 2 360 17-01-2023, Saat: 08:31
Son Yorum: nguzeller

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi