![]() |
|
sendinBlue API - Delphi - Baskı Önizleme +- Delphi Can (https://www.delphican.com) +-- Forum: Forum Hakkında & İnsan Kaynakları (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=115) +--- Forum: Proje Fikirleri ve Proje Tanıtım (https://www.delphican.com/forumdisplay.php?fid=92) +--- Konu Başlığı: sendinBlue API - Delphi (/showthread.php?tid=5118) |
sendinBlue API - Delphi - Halil Han BADEM - 22-07-2020 Selamlar, Mailgun biraz garip kuralları vardı. Daha rahat ve kesin bir şekilde günlük 300 mail hakkı tanıyan sendinBlue API'sini Delphi'ye entegre etmek istedim. Konuyu yazarken gördüğüm @elixir84'ün konusunda bulunan dosya eklemeyi isterseniz repoyu fork ederek sizde attachment alanını JSON biçimde, ilgili dosyanın base64 formatında ekleyebilirsiniz. Aşağıdan ilgili kaynak kodları ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz. sendinBlue Delphi API Not: @SimaWB üstadın söylemiş olduğu kullanım tarzı bu projede gerçekleştirdim. Create etmenize gerek kalmadan direkt olarak kullanabilirsiniz. Alıntı:Emeğine sağlık. Saygılarımla, iyi çalışamalar dilerim. Cvp: sendinBlue API - Delphi - Fesih ARSLAN - 23-07-2020 (22-07-2020, Saat: 22:33)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar, Koda baktığımda mail gönderdiğiniz sınıfı yine create etmişsiniz. Cvp: sendinBlue API - Delphi - Halil Han BADEM - 23-07-2020 (23-07-2020, Saat: 11:06)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:Evet, create etmedim dememişim hocam zaten. Create etmenize gerek yok dedim. Arka planda sendMail sınıfında instance degiskenin de create işlemini gerçekleştirdim.(22-07-2020, Saat: 22:33)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar, Cvp: sendinBlue API - Delphi - Fesih ARSLAN - 23-07-2020 (23-07-2020, Saat: 13:41)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(23-07-2020, Saat: 11:06)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Koda baktığımda mail gönderdiğiniz sınıfı yine create etmişsiniz.Evet, create etmedim dememişim hocam zaten. Create etmenize gerek yok dedim. Arka planda sendMail sınıfında instance degiskenin de create işlemini gerçekleştirdim. @SimaWB üstadın (ilgili konu) bunu kastettiğini sanmıyorum.
Cvp: sendinBlue API - Delphi - Halil Han BADEM - 23-07-2020 (23-07-2020, Saat: 14:52)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:(23-07-2020, Saat: 13:41)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet, create etmedim dememişim hocam zaten. Create etmenize gerek yok dedim. Arka planda sendMail sınıfında instance degiskenin de create işlemini gerçekleştirdim. İlgili fonksiyon ve prosedürleri static yapmamı istemişti. Değiştirmem gereken sanırım; ilgili fonksiyonu static şekilde yazmak olacak. Ki zaten ilgili fonksiyon için değilde buildJSON için ilgili sınıfı create ediyordum. buildJSON prosedürünü aynı şekilde düzenlersem dediği gibi olacak : ![]() Gözdeki problemimi düzeltir düzeltmek ilgili revizyonu gerçekleştireceğim. class function buildJSON(FromMail, FromName, ToMail, ToName, Subject,
htmlContent: String): string; static;
class function sendMail(APIKey, FromMail, FromName, ToMail, ToName, Subject,
htmlContent: String): string; static;
sendinBlue API - Delphi - SimaWB - 23-07-2020 Aslında bunu kastetmiştim ama bir şekil her seferinde APIKey girmekten de kurtulmak lazım. Hatta; From kısımları da genelde hep aynı olacağından onları da her seferinde girmekten kurtar bizi @Halil Han BADEM ![]() Singleton Design Pattern uygulanabilir gibi. Değil mi @uparlayan ? Cvp: sendinBlue API - Delphi - uparlayan - 23-07-2020 (23-07-2020, Saat: 18:45)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Aslında bunu kastetmiştim ama bir şekil her seferinde APIKey girmekten de kurtulmak lazım. Hatta; From kısımları da genelde hep aynı olacağından onları da her seferinde girmekten kurtar bizi @Halil Han BADEM Elbette, çok da güzel olur
|