19-09-2017, Saat: 00:51
object pascal ile c deki variadic function nasıl yapılır göstermiş olduk
“Do. Or do not. There is no try.”
|
Array of Const to String (Çözüldü)
|
|
19-09-2017, Saat: 00:51
object pascal ile c deki variadic function nasıl yapılır göstermiş olduk
“Do. Or do not. There is no try.”
19-09-2017, Saat: 08:29
19-09-2017, Saat: 11:22
(Son Düzenleme: 19-09-2017, Saat: 11:44, Düzenleyen: uparlayan.
Sebep: isim düzeltmesi yapıldı
)
Arkadaşlar, öncelikle ilginize teşekkür ederim. Bu kısım altında yorumda bulunan ve çözüm sunan tüm arkadaşlarımıza bir kısım puanlar verdim.
Veritipini doğru sunduğu fakat örnek kod paylaşmadığı için İsmailKocacan üstada 5 puan, AbdullahIlgaz ve esistem arkadaşıma da çözüme yakın kod paylaştıkları için 8'er puan verdim. Masteryoda arkadaşımızın yakşalımı da güzeldi .NULL değerlerin parametre olarak gelmesi durumunda ne yapılacağı ile ilgili bir çözüm sunulamadı. Bir Variant değerin NULL olup olmadığını anlamak için VarIsNULL fonksiyonundan yararlandığımız zaten hepimizin malumu, fakat Integer(NULL) gibi bir parametre gelmesi durumunda (.NET ortamındaki delphi hariç) bu değerlerin henüz Delphide işlenemediğini NULLABLE TYPE'ların henüz Delphi'de olmadığını bir arkadaşımızın söylemesini beklemiştim, kısmet banaymış ![]() Amaç sinerji yaratmaktı, bunda da amacımıza ulaştığımız düşüncesindeyim. Tekraren herkese teşekkürler,
YouTube Delphi Tips
"Mantıklı adam kendini dünyaya uyarlar; mantıksız adam ise dünyayı kendine uydurmakta inat eder. Bu nedenle, tüm ilerleme o inatçı adama bağlıdır." - George Bernard Shaw
19-09-2017, Saat: 11:43
Buyur hocam;
function MakeStr(const Args: array of const): string; var I: Integer; begin Result := ''; for I := 0 to High(Args) do with Args[I] do case VType of vtInteger: Result := Result + IntToStr(VInteger) + ';'; vtBoolean: Result := Result + BoolToStr(VBoolean) + ';'; vtChar: Result := Result + VChar + ';'; vtExtended: Result := Result + FloatToStr(VExtended^) + ';'; vtString: Result := Result + VString^ + ';'; vtPChar: Result := Result + VPChar + ';'; vtObject: Result := Result + VObject.ClassName + ';'; vtClass: Result := Result + VClass.ClassName + ';'; vtAnsiString: Result := Result + string(VAnsiString) + ';'; vtUnicodeString: Result := Result + string(VUnicodeString) + ';'; vtCurrency: Result := Result + CurrToStr(VCurrency^) + ';'; vtVariant: begin If not VarIsNull(VVariant^) then Result := Result + string(VVariant^) + ';'; end; vtInt64: Result := Result + IntToStr(VInt64^) + ';'; end; end; procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject); begin memo1.Lines.Add(MakeStr(['test', datetostr(now), Null, True, False, 3.14159, TForm1])); end;
19-09-2017, Saat: 11:44
Estağfirullah hocam.
Ben üstad, şıh olmak yerine öğrenen olmayı daha çok seviyorum.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| String üzerinden enum değeri çağırma | Abdullah ILGAZ | 11 | 10.281 |
24-08-2023, Saat: 19:26 Son Yorum: veteran |
|
| [+10 Puan] String Manipülasyon İşlemleri | Abdullah ILGAZ | 16 | 15.809 |
20-04-2019, Saat: 00:48 Son Yorum: onurcan1977 |
|