Merhaba Arkadaşlar,
Bileşenlere genelde TR karakter ismi kullanmasam da ufak bir yazılım üzerinde çalışırken yeni oluşturduğum Forma farkında olmadan TR karakter içeren bir isim vermişim. Derleme yapınca hata vermese de exeyi çalıştirmak isteyince aşağıdaki şekilde hata veriyor. Foruma baktım ama açıkçası göremedim. Bilgilendirmek için bu konuyu açtım.
IDE : Embarcadero® Delphi 10.3 Version 26.0.33219.4899 Community Edition
HATA :
---------------------------
Application Error
Exception EResNotFound in module Project1.exe at 002198B5.
Resource TAboneDüzenlemeForm not found.
Tamam
Bileşenlere genelde TR karakter ismi kullanmasam da ufak bir yazılım üzerinde çalışırken yeni oluşturduğum Forma farkında olmadan TR karakter içeren bir isim vermişim. Derleme yapınca hata vermese de exeyi çalıştirmak isteyince aşağıdaki şekilde hata veriyor. Foruma baktım ama açıkçası göremedim. Bilgilendirmek için bu konuyu açtım.
IDE : Embarcadero® Delphi 10.3 Version 26.0.33219.4899 Community Edition
HATA :
Application Error
Exception EResNotFound in module Project1.exe at 002198B5.
Resource TAboneDüzenlemeForm not found.
Tamam

Delphi niye buna izin verdi anlamıyorum, herhalde programcıların yerel dilde isimlendirmelerin daha okunabilir olduğunu düşündü, ama beraberinde yığınla ek sorun getiriyor. Delphi başa çıksa bile işletim sistemi, 3. parti yazılımlar ve bileşenler başa çıkamıyor. Ayrıca kodun taşınabilirliği düşüyor (Gerçi Delphi dünyasında buna pek ihtiyaç olmuyor ama olsun). Sonuç olarak size tavsiyem, kodlarınızda sadece İngilizce karakterleri kullanmanız, Türkçe karakterleri kullanmamanızdır