02-05-2020, Saat: 12:31
Merhaba
Edit Text içerisine sadece ingilizce karakter girişi yapılması türkçe karakterleri değiştirmesi için şu fonksiyonu kullanıyorum ama küçük ı karakterini i olarak değiştirmiyor.
fonksiyon:
onKeyUP içerisinde şu şekilde kullanıyorum. Burada hata nerede olabilir sadece küçük ı karakterinde sorun var.
Edit Text içerisine sadece ingilizce karakter girişi yapılması türkçe karakterleri değiştirmesi için şu fonksiyonu kullanıyorum ama küçük ı karakterini i olarak değiştirmiyor.
fonksiyon:
function ChEng (ch : char) : char; begin if (ch = 'Ğ') or (ch = 'ğ') then begin result:='G';exit;end; if (ch = 'Ü') or (ch = 'ü') then begin result:='U';exit;end; if (ch = 'Ş') or (ch = 'ş') then begin result:='S';exit;end; if (ch = 'İ') or (ch = 'ı') then begin result:='I';exit;end; if (ch = 'Ö') or (ch = 'ö') then begin result:='O';exit;end; if (ch = 'Ç') or (ch = 'ç') then begin result:='C';exit;end; if (ch = 'i') then begin result:='i';exit;end; if (ch = 'ı') then begin result:='i';exit;end; if (ch = 'I') then begin result:='i';exit;end; result:=ch; end;
onKeyUP içerisinde şu şekilde kullanıyorum. Burada hata nerede olabilir sadece küçük ı karakterinde sorun var.
tx:=copy(edtAdminTel.Text,0,length(edtAdminTel.Text)-1); edtAdminTel.text:=tx+cheng(keyCHAR);