Yorumları: 11
Konuları: 2
Rep Puanı: 765
Acemi
Selam , üretim takibi yapabileceğim bir android uygulaması geliştiriyorum
takıldığım nokta \\server\resim\123.jpg gibi bir path döndüğünde bunu android üzerinde nasıl gösterebilirim
teşekkürler
Yorumları: 4.245
Konuları: 381
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 17.107
Üstad
Merhaba,
Konuyu biraz daha açıklayabilir misiniz?
Image dosyasını yerel sunucudan mı Uzak sunucudan mı alıyorsunuz?
Aldığınız image dosyasını Android uygulamada nerede kullanacaksınız? Örneğin; ListWiew item, Image, Icon vb.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 14
Konuları: 1
Rep Puanı: 299
Acemi
Mustafa bey merhaba,
Benzer bir uygulamayı bende kısa zaman da yapacağım, benzer senaryolar benim için de geçerli. Fikir olması bakımından yorum yazmak istedim.
Eğer mobil uygulamanız local ve uzak tan çalışıyorsa, server bilgilerini buna göre düzenleye biliyorsanız. Erişim sizin için problem olmaz.
Fesih Beyin yazdığı örneği kullanmanızı tavsiye ederim. Masaüstü olarak geliştirdiğim Üretim Yönetimin de, Tasarım dosyalarının boyutları epey büyük olabiliyor. Tabi sizinki de bu şekildemidir bilemem. Ama eğer büyük boyutta resimler mevcutsa, telefonun şarj problemini düşünüp olabildiğince en kısa yoldan yapmak daha makul oluyor. Çözümünü sağladığınız örnekte resim dosyasına işlem yapmanız enerji tüketimini ve resmin gelmesini arttıracaktır (Uzak bağlantı yapılabileceğini de düşünerek).
Fesih bey in verdiği örnekte, erişim problemi yoksa resmi getirip göstermesi kalıyor. Buda zaman ve enerji için daha elverişli.
Yorumları: 4.245
Konuları: 381
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 17.107
Üstad
Merhaba,
Windows (lokal PC)'tan ulaşmanızın nedeni, muhtemelen lokal PC erişim izini ile ilgilidir. Android hedef platformu için bu protokolleri (Yönetici yetkilerini set ederek) uygulayabilirseniz, çalışacaktır.
Fakat şahsi kanaatim; yerel sunucuda bir ISS (veya Apachi) yayını ile hem sunucu tarafından oluşturduğunuz Stream işleminden, hemde Android hedef platformundaki ek Stream işlemlerinden kurtulmuş olursunuz.
DelphiCan'dır!