Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bir servisin Local mi Remote mu nasıl anlarız
Merhaba, 
Delphi ile android Servisleri öğrenmeye çabalıyorum. Daha önce yazılmış örnekleri indirip incelerken dikkatimi çekti ve bu konu hakkında kimse soru sormamış. 

1) Yazılmış örneğin hangi servis türü olduğunu nasıl anlarız ? Local mi, local intent mi , remote mu ? Bir servis oluşturup baktığımda oluşan kodlar arasında herhangi bir belirteç yok.  Sadece kod bloğundaki yapılan işe bakarak mı ayırt ediyoruz ? 

2) Delphi de herhangi bir multi devices application oluşturmadan direk  New\other\services diyerek yeni bir servis oluşturdum ve kaydettim.
Build ve compaile ediyor ama bağlı bir telefonda çalıştır veya yükle demek istediğimde düğmeler pasif durumda. Buradan şunumu anlamalıyız >> Bir servis , mutlaka formu olan bir uygulamaya bağlı olmalıdır.. Aksi takdirde yüklenemez ve çalışamaz..

Teşekkürler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Android İmzalama İşlemi Nasıl Yapılır? - Anlatım Altıner 0 527 01-01-2025, Saat: 14:40
Son Yorum: Altıner
  FMX Webbrowser nasıl yazdırılır barissagir 0 591 04-03-2024, Saat: 12:11
Son Yorum: barissagir
  Image Kalite Nasıl yükseltilir? barissagir 1 1.312 28-09-2023, Saat: 18:52
Son Yorum: hi_selamlar
  mobil local veri tabanı ve telefona nasıl yüklenecek mudipasa 7 3.857 22-12-2022, Saat: 18:09
Son Yorum: mcuyan
Exclamation Android servisin uygulama kapandıktan sonra tekrar çalışmaması sorunu Syntax 9 5.866 08-06-2022, Saat: 10:19
Son Yorum: mkysoft

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi