Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DataSnap web bağlantısı
Merhaba,

DataSnap hakkında Youtubeda [url= https://www.youtube.com/watch?v=6qMDB_72...qMDB_72ofo[/url]  BTG örnek bir video yapmışlar elerine sağlık.
Fakat ben bir şey anlamadım desem yalan olmaz benim gibi acemiler için üst seviye bir video olmuş.

Uygulamayı Delphi Community Firemonkey yapıyorum sadece masaüstünde çalışacak...
Güvenli olması için web sitemde bulunan MYSQL databaseye bağlantıyı DataSnap ile nasıl sağlarım?
Firemonkey ile yapılmış elinde örnek bir uygulama olan varsa ve paylaşırsa sevinirim...
Hocam merhaba. 

Bağlantı türü aynı mantıkta  Ama bildiğim kadarıyla MySql veri tabanına bağlanabilmeniz için bağlanacak olan iplere izin vermeniz gerekiyordu. Sabit ipniz var ise sorun olmaz. ama ipniz değişirse bağlantı kuramayabilirsiniz.
Hocam yanlış bilmiyorsam DS Server Enterprise ve Architech sürümlerinde var.
Pro ve Community sürümlerinde yok diye biliyorum.

@gonulali hocam sanırım Mysql 'de IP tanımına gerek yok çünki Diğer IP'ler DS server üzerinden geldiği için DS'Nin IP sinin tanımlı olmaası mantıken yeterli olacaktır kanaatindeyim.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

bu arada DS için cihazın 211 nolu portuna gateway vermelisiniz..
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

(17-09-2022, Saat: 19:46)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam yanlış bilmiyorsam DS Server Enterprise ve Architech sürümlerinde var.
Pro ve Community sürümlerinde yok diye biliyorum.

@gonulali hocam sanırım Mysql 'de IP tanımına gerek yok çünki Diğer IP'ler DS server üzerinden geldiği için DS'Nin IP sinin tanımlı olmaası mantıken yeterli olacaktır kanaatindeyim.

Haklısınız hocam yokmuş Angry

Peki hocam http://www.olmayanwebsite.com adresinde bulunan mysql databaseye güvenli bir şekilde bağlantıyı nasıl yapabilirim? öneriniz var mı?
@Altıner

Benzer problemden dolayı (şu an lisansım var ama olmadığı zamanlardan kalma çalışmamdır) bu linkteki çalışmayı incelemek isteyebilirsiniz. WEB tarafını (INPUT - SUBMIT vb.) zaten siz yapıyorsunuzdur. Geriye bu çağrıların Delphi yakasında değerlendirilmesi kalıyor. 

DS Server her şeyi otomatik yapıyor ama bu el yordamıyla da mümkün, onun için yapılan bir çalışma.

Şu örnekte de ağa bağlı bir Akıllı TV'den sorgu yaptırmak konusu görebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(18-09-2022, Saat: 09:25)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @Altıner

Benzer problemden dolayı (şu an lisansım var ama olmadığı zamanlardan kalma çalışmamdır) bu linkteki çalışmayı incelemek isteyebilirsiniz. WEB tarafını (INPUT - SUBMIT vb.) zaten siz yapıyorsunuzdur. Geriye bu çağrıların Delphi yakasında değerlendirilmesi kalıyor. 

DS Server her şeyi otomatik yapıyor ama bu el yordamıyla da mümkün, onun için yapılan bir çalışma.

Şu örnekte de ağa bağlı bir Akıllı TV'den sorgu yaptırmak konusu görebilirsiniz.

@mrmarman Hocam çok teşekkür ederim iyiki varsınız.
Ayrıca @SimaWB teşekkür ederim daha önce  https://github.com/SimaWB/HtmlParse  ile ilgili örnek çalışmasını indirdim ve çalışmalara başladım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  ClientDataSet image field yükleme (DataSnap) 41linea41 29 16.351 25-01-2023, Saat: 19:18
Son Yorum: yemre
  Uzak web database bağlantısı Altıner 4 1.594 17-01-2023, Saat: 14:07
Son Yorum: hi_selamlar
  Datasnap Kullanımı Hk. sadoal351 1 1.119 11-01-2023, Saat: 12:45
Son Yorum: hi_selamlar
Photo Datasnap Hatası serdar 2 1.041 06-10-2022, Saat: 14:04
Son Yorum: serdar
  Datasnap read timed out hatasi gonulali 2 1.310 10-08-2022, Saat: 15:45
Son Yorum: gonulali

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi