Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
resim kayıt etme hk.
Merhabalar,

Android uygulama üzerinden resim çekilip sql veri tabanına kayıt atmak istiyorum.  
Sonra bu Kayıtları görmek İstiyorum. 
Bir nevi  kargo takip ve ürün teslim uygulaması yazmak istiyorum. 

Resim çekmek için telefonun kamerasını kullanacağım. 
Çekilen resim nasıl Kayıt edilir. Geri Nasıl Ön izleme yaparım fikrim yok. 

Bu konuna örnek olabilecek kod veya bilgiye ihtiyacım var. Yardımcı Olur musunuz. 

İyi Günler
Bu tip uygulamalarda local bir SQLlite da tutmanız kaydet dediğinde Sql sunucusuna kaydetmeniz (Arka planda) en stabil ve hızlı yöntem olacaktır.

Eğer direk sunucuya kaydedeyim derseniz yavaşlık ve hatta hat hızı dalgalanmalarında crash yada donmalar meydana gelebilir.

Sqlite kısmında aşağıdaki linkde yeterli bilgi mevcut

https://stackoverflow.com/questions/5439...a-listview
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

@sadoal351 Hocam, Rad Studio örneklerinin içinde demolar var. İstediğinizi oradaki demodan bulabilirsiniz.

https://github.com/Embarcadero/RADStudio...20Snippets

@mcuyan hocamın dediği gibi ilk çektiğinizde SqlLite da tutup daha sonra gerçek veri tabanına aktarmanız daha sağlıklı olacaktır.
Çok komplike bir yapı olmayacak ise direkte bağlayıp işinizi çözebilirsiniz ama belli bir yavaşlama donma olur yine de.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Fmx Android - Termal Yazıcı Resim Yazdırma hi_selamlar 8 1.800 17-10-2024, Saat: 18:21
Son Yorum: esistem
  Android Rehbere Kayıt Ekleme barissagir 6 1.760 04-04-2024, Saat: 09:36
Son Yorum: RAD Coder
  [Çözüldü] FMX Android uygulaması ile sunucuya resim yükleme Mesut 2 1.253 25-07-2023, Saat: 00:40
Son Yorum: Mesut
  Galerinden resim eklediğim zaman yönünün değişmesi codder71 4 1.760 24-07-2023, Saat: 18:32
Son Yorum: codder71
  Resim Çizme Programı quiet1day 0 724 24-07-2023, Saat: 11:35
Son Yorum: quiet1day

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi