Yorumları: 45
Konuları: 15
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 68
Başlangıç
Merhaba arkadaşlar,
Firebase Authentication kullanarak bir uygulama yapmaya çalışıyorum, kullanıcı her uygulamayı açtığında tekrar giriş yapıp Authentication almaktansa, bir önceki Authentication var olup olmadığının kontrolünü otomatik yaptırarak giriş sayfasını nasıl bypass yaptırabilirim.
There is no place like "127.0.0.1"
"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."
Başlangıç
(18-04-2023, Saat: 09:01)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: 1- Firebase'in getCurrentUser metodu ile kullanıcı bilgisini alabilirsiniz.
2- Belli bir süreliğine lokalde kullanıcı bilgisini tutabilir ve bu bilgilerle giriş yapmasnı sağlayabilirsiniz.
zannediyorum her iki konuda da delphi kaynakları çok yetersiz, yada ben bulamadım, çünkü bu iki yol söyleniyor ama uygulama ile alakalı örnek ve tek satır kod yok.
projelerinde bu yöntemleri kullanan arkadaşlar detay bilgi verirlerse çok sevinirim.
Yorumları: 1.031
Konuları: 31
- Delphi 13
- Delphi 12
- Delphi 11
- Delphi 10 Serisi
Rep Puanı: 5.260
Üstad
İlk login işlemi sonucunda size kullanıcı bilgileri dönecektir sanırım.
Bu bilgileri lokalde saklayabilir ve sonraki girişlerde kullanbilirsiniz.
Daha detaylı nasıl açıklanabilir, bilmiyorum?
Begin : = end / 2;
Başlangıç
(18-04-2023, Saat: 10:59)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlk login işlemi sonucunda size kullanıcı bilgileri dönecektir sanırım.
Bu bilgileri lokalde saklayabilir ve sonraki girişlerde kullanbilirsiniz.
Daha detaylı nasıl açıklanabilir, bilmiyorum?
Birçok kullanıcı bu bilgileri lokalde direk saklamanın uygulamayı tehlikeye atacağını söylüyor, ayrıca android veya ios ta localde veri nasıl saklanır bilmiyorum, yani windows ortamında belki ini dosyaları metin dosyaları vb olabilir ama mobilde bu işlemler nasıl doğru yapılır bilmiyorum.
üçüncü bir seçenek olarak ise telefonun DeviceID si ile kullanıcıyı veritabanında kaydedip, belirli süre içerisinde her app çalıştığında veritabanında ilgili deviceID yi aratıp çıkan kullanıcıya bağlanmak daha güvenli diyorlar ama, bu noktada da yeterli somut veri bulamamıştım,