Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bulutta yedekleme için program yazmak istiyorum
Hayırlı sabahlar hayırlı cumalar.

daha önce buradan kodlarını paylaştığım local makinaya sıkıştırma yaparak yedekleyen bir programım var.
ftp ile bağlanarak uzaktaki küçük bir nas cihazına sıkıştırılmış  bilgiyi gönderiyorum.
nas kilitleniyor nas tarafında elektrik internet sıkıntıları oluyor ve ne zaman işe yarayacak bilgiye yedekten ulaşmak istesem
bazı sıkıntılar çıkıyor. 

Mevcut programı geliştirerek bulut da bir alan ( aklımda Google one 2 TB )  alarak yapmak istiyorum.
bulut hizmeti almam gereken yerler ve izlemem gereken yol hakkında bilgi alabilir miyim.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Google Drive apilerini geçenlerde incelemiştim. Bir ara yüzden tarayıcıyı açtırıp Google oturum açtırman gerekiyor oturum açınca tekrar tarayıcıdan oturum bilgilerini alıp saklayıp bu bilgilerle upload yapman gerekiyor. yanlış hatırlamıyor isem socket kullanıyordu örneklerde.
Blutta saklama alanlari object/block storage olarak geciyor. Bu servislere ulasmak icin kullanilan en yaygin prokol S3. Amazon, Azure ya da google cloud gibi servislerden S3 uyumlu storage alabilirsiniz. Burada farkli fiyatlama yontemleri var, Okuma ve yazma miktarina gore fiyatlama olabiliyor. Siz yedekleme yapacaginiz icin cold block stroge olarak gecenlere bakabilirsiniz. Bu saklama alanlarinin ozelliklerini ve fiyatlarini karsilastiran siteler de var.
Delphi'de S3 client icin suraya bakabilirsiniz: https://blog.marcocantu.com/blog/amazon_...i_xe2.html
alternatif olarak ucuz bir VPS/VDS edinip oraya atabilirsiniz. veri güvenliği konusundan çekiniyorsanız sıkıştırılmış 7zip dosyasına güçlü şifre koyup o dosyayı upload edebilirsiniz. vds olarak windows, linux her ikiside olabilir. protokol olarak ftp olabilir, web olarak dosya yükleme post olabilir. tamamen size kalmış.

Ama ucuz NAS cihazları bir zaman sonra sorunlar yaratmaya başlıyor. benimde evde var ama belirttiğiniz sorunları yaratıyor. Ama datacenter üzerinde olan bir sunucumda bu tarz sorunlarım olmuyor.
Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
https://www.bulut-depolama.com/    burada bulut depolama veren yerler var

https://www.bulut-depolama.com/#tablebulut  burada fiyatlar ve alanlar var.

Bana en uygun olanı @SercanTEK  öneri olacak gibi lunix bir server kiralamak ve yedekleri buraya atmak
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Hocam ben bu konuda şu yolu izliyorum;
Firebird DB'imi DBBackup kodları ile yedek alıyorum. Sonra bu dosyayı zipliyorum.

Ubuntu bir VPS sunucum var(Natrodan). Ve bu zipli dosyayı oraya SFTP ile upload ediyorum. 1.5GB lık dosya: 150mb a kadar sıkıştırılıyor backupdan sonra. Bunu da sftp ile göndermek 2-3dk alıyor.

Tabiiki bu işlemi ana bilg da ek bi uygulama ile yapıyorum
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Ticari program önerisi coyistik 11 7.667 04-04-2026, Saat: 03:31
Son Yorum: maxpaynen
  CSS İle Emülatör Yazmak Hayati 2 301 22-03-2026, Saat: 21:55
Son Yorum: Hayati
  Merhaba Delphi Öğrenmek İstiyorum apparetabu 11 3.982 22-12-2023, Saat: 13:50
Son Yorum: yhackup
  Bir Yazılımcı İçin Konfor Alanı bydelphi 7 3.415 31-01-2023, Saat: 15:06
Son Yorum: RAD Coder
  Yurtdışına açılmak için izlememiz gereken yollar. csunguray 30 25.472 25-06-2022, Saat: 15:33
Son Yorum: Jakarta2

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi