Yorumları: 513
Konuları: 88
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 2.178
Programcı
26-05-2023, Saat: 08:43
(Son Düzenleme: 26-05-2023, Saat: 08:45, Düzenleyen: cinarbil.)
Hayırlı sabahlar hayırlı cumalar.
daha önce buradan kodlarını paylaştığım local makinaya sıkıştırma yaparak yedekleyen bir programım var.
ftp ile bağlanarak uzaktaki küçük bir nas cihazına sıkıştırılmış bilgiyi gönderiyorum.
nas kilitleniyor nas tarafında elektrik internet sıkıntıları oluyor ve ne zaman işe yarayacak bilgiye yedekten ulaşmak istesem
bazı sıkıntılar çıkıyor.
Mevcut programı geliştirerek bulut da bir alan ( aklımda Google one 2 TB ) alarak yapmak istiyorum.
bulut hizmeti almam gereken yerler ve izlemem gereken yol hakkında bilgi alabilir miyim.
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Yorumları: 2.153
Konuları: 259
Rep Puanı: 4.659
Uzman
Google Drive apilerini geçenlerde incelemiştim. Bir ara yüzden tarayıcıyı açtırıp Google oturum açtırman gerekiyor oturum açınca tekrar tarayıcıdan oturum bilgilerini alıp saklayıp bu bilgilerle upload yapman gerekiyor. yanlış hatırlamıyor isem socket kullanıyordu örneklerde.
Yorumları: 214
Konuları: 21
Rep Puanı: 977
Acemi
26-05-2023, Saat: 14:36
(Son Düzenleme: 26-05-2023, Saat: 14:38, Düzenleyen: SercanTEK.)
alternatif olarak ucuz bir VPS/VDS edinip oraya atabilirsiniz. veri güvenliği konusundan çekiniyorsanız sıkıştırılmış 7zip dosyasına güçlü şifre koyup o dosyayı upload edebilirsiniz. vds olarak windows, linux her ikiside olabilir. protokol olarak ftp olabilir, web olarak dosya yükleme post olabilir. tamamen size kalmış.
Ama ucuz NAS cihazları bir zaman sonra sorunlar yaratmaya başlıyor. benimde evde var ama belirttiğiniz sorunları yaratıyor. Ama datacenter üzerinde olan bir sunucumda bu tarz sorunlarım olmuyor.
Yorumları: 513
Konuları: 88
Rep Puanı: 2.178
Programcı
Tüm cevaplar için teşekkür ederim.
https://www.bulut-depolama.com/ burada bulut depolama veren yerler var
https://www.bulut-depolama.com/#tablebulut burada fiyatlar ve alanlar var.
Bana en uygun olanı @
SercanTEK öneri olacak gibi lunix bir server kiralamak ve yedekleri buraya atmak
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
Yorumları: 1.516
Konuları: 83
- Delphi 10.3
- Delphi 10.2
- Delphi 7
- Lazarus / FPC
Rep Puanı: 4.275
Uzman
27-05-2023, Saat: 03:27
(Son Düzenleme: 27-05-2023, Saat: 20:31, Düzenleyen: mcuyan.)
Hocam ben bu konuda şu yolu izliyorum;
Firebird DB'imi DBBackup kodları ile yedek alıyorum. Sonra bu dosyayı zipliyorum.
Ubuntu bir VPS sunucum var(Natrodan). Ve bu zipli dosyayı oraya SFTP ile upload ediyorum. 1.5GB lık dosya: 150mb a kadar sıkıştırılıyor backupdan sonra. Bunu da sftp ile göndermek 2-3dk alıyor.
Tabiiki bu işlemi ana bilg da ek bi uygulama ile yapıyorum
// Bilgi paylaştıkça çoğalır..