Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Google play console Android Api hatası
Merhaba, ilk kez consoleda bir program yayınlama çabasındayım. Çok aşama varmış, ben daha kolay olduğunu düşünüyordum. Kaldığım aşama api hatası kısmı, forumda arama yaptım ama ya ben anlamadım anlatılanları, ya da uygulayamadım. Şimdi Delphi 11.3 kullanıyorum ve Android api delphi kurarken gelen
Android SDK 26.1.1.    
Consoledaki kırmızı hata "Uygulamanızın şu anda hedeflediği API düzeyi 32, ancak güvenlik ve performans açısından optimize edilmiş en son API'ler üzerinde oluşturulduğundan emin olmak için hedeflemesi gereken en düşük API düzeyi 33"  Android studioyu da indirdim ve 34 ve 35 i indirdim, fakat bu paketleri delphide nasıl tanıtıp kullanacağımı anlayamadım. 

ekran görüntüsünü video olarak kaydettim. 
https://disk.yandex.com.tr/i/lpJyB3jsveJAqw

1. SDK paketleri sadece android studio ile mi indirilir?
2. SDK paketleri ayrıca indirilip, delphiye daha kolay tanıtılabilir mi?
3. Youtube vb sitelerde android studio ile indirme olayları var, ama delphide bu paketler nasıl eklenecek?
Mevcut sorunu aşağıdaki linkte belirtildiği gibi aşabilirsiniz.

Google Play Api Seviyesi Uyarısı !!

Özetle;
AndroidManifest.template.xml dosyasını açın android:targetSdkVersion="35" olarak düzenleyin ve kaydedin.
Sonrasında, Build + Deployment işlemlerini yaparak aab dosyasını yeniden üretin ve Google Play'e yeniden yükleyin.
Begin : = end / 2;
Lokal SDK güncellemek için harici bir araca (Android Studio gibi) gerek yok. 
Delphi 12 ve sonraki sürümleri (Update 1 ve çıkacak yeni sürümlerde) için en güncel Android  SDK sürümü otomatik olarak yüklenir. 
Önceki Delphi sürümlerinde SDK, NDK ve JDK'yı manuel kurabilirsiniz. 
Aşağıdaki linkten nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. 
Android SDK Yükleme / Güncelleme
Begin : = end / 2;
(01-07-2024, Saat: 17:39)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Mevcut sorunu aşağıdaki linkte belirtildiği gibi aşabilirsiniz.

Google Play Api Seviyesi Uyarısı !!

Özetle;
AndroidManifest.template.xml dosyasını açın android:targetSdkVersion="35" olarak düzenleyin ve kaydedin.
Sonrasında, Build + Deployment işlemlerini yaparak aab dosyasını yeniden üretin ve Google Play'e yeniden yükleyin.

teşekkürler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Google Play Billing Versiyon Sorunu[ÇÖZÜLDÜ] codder71 12 1.114 01-08-2026, Saat: 22:45
Son Yorum: codder71
  Android 16 Uygulama Ekran Taşma Sorunu[ÇÖZÜLDÜ] codder71 5 650 31-07-2026, Saat: 23:38
Son Yorum: mcuyan
  Delphi FMX - Modern Android Bileşen ve Tema Yapılandırması | Rehber Mr.X 0 313 29-06-2026, Saat: 13:44
Son Yorum: Mr.X
  Google Play Test Süreci RAD Coder 5 592 25-06-2026, Saat: 09:07
Son Yorum: Mr.X
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 2 851 08-06-2026, Saat: 16:22
Son Yorum: emailx45

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi