Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fastreport - OleObject - Excel Etkileşimde Bulunma
Question 
Merhaba Arkadaşlar,

Excel dosyası olarak tasarlanmış, düşeyara vb formüller ile kendi içinde minimal bir tasarım olarak yaptığımız bir etiketimiz var, ben bu etiketi son kullanıcının vermiş olduğu seri numarası bilgisini bu excelin M1 hücresine yazdırıp, excel bünyesindeki formüllerin çalışması ile sayfa otomatik değişecek verileri fastreport ile yazıcıdan çıktı alacak şekilde görüntülemek istiyorum.

bunu doğrudan excel com olarak değil de fastreport ile yapmak böylece son kullanıcı müdahalelerinden kaçınmak ve hataları minimize etmek istiyorum,

iki konuda takıldım, ilk olarak fastreport içerisindeki ole nesnesine exceli açabiliyorum. ama müdahalede bulunup hücreyi değiştiremiyorum.

// Ole nesnesini bul
 OLE1 := TfrxOLEView(frxReport1.FindObject('OLE1'));
 // Excel dosyasını ole nesnesine ekle
 OLE1.OleContainer.CreateObjectFromFile('C:\Users\PLANLAMA\Desktop\hepsi.xlsx', false);

İkinci olarak ise ole nesnesinin içinde bulunan exceli a1:m44 hücreleri görünecek şekilde sığdıramıyorum.

yardımcı olabilir misiniz.
There is no place like "127.0.0.1"

"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."

(02-08-2024, Saat: 15:20)YILDIRIMBEY Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba Arkadaşlar,

Excel dosyası olarak tasarlanmış, düşeyara vb formüller ile kendi içinde minimal bir tasarım olarak yaptığımız bir etiketimiz var, ben bu etiketi son kullanıcının vermiş olduğu seri numarası bilgisini bu excelin M1 hücresine yazdırıp, excel bünyesindeki formüllerin çalışması ile sayfa otomatik değişecek verileri fastreport ile yazıcıdan çıktı alacak şekilde görüntülemek istiyorum.

bunu doğrudan excel com olarak değil de fastreport ile yapmak böylece son kullanıcı müdahalelerinden kaçınmak ve hataları minimize etmek istiyorum,

iki konuda takıldım, ilk olarak fastreport içerisindeki ole nesnesine exceli açabiliyorum. ama müdahalede bulunup hücreyi değiştiremiyorum.

// Ole nesnesini bul
 OLE1 := TfrxOLEView(frxReport1.FindObject('OLE1'));
 // Excel dosyasını ole nesnesine ekle
 OLE1.OleContainer.CreateObjectFromFile('C:\Users\PLANLAMA\Desktop\hepsi.xlsx', false);

İkinci olarak ise ole nesnesinin içinde bulunan exceli a1:m44 hücreleri görünecek şekilde sığdıramıyorum.

yardımcı olabilir misiniz.

Excelinin yapısını bilmiyorum ama Farklı bir çözüm önerisi olarak : 
ben olsam exceli dataset ile açıp sorgulayıp, fastreport dataset fields üzerinden istediğim tasarımı yaparım.

alttaki linkde çeşitli excel connecotion stringsler mevcut.  uygun olanla deneyebilirsin

https://www.connectionstrings.com/excel/
Kalan ömrünün en genç build’indesin.
Counter artar, deadline sabit.
Age++ çalışıyor, rollback yok.
Her yer exception
Cevabınız için teşekkür ederim, son çare olarak ben de belirttiğiniz gibi veritabanına excel'i bağlayıp yapacağım,
ama tasarımı fastreport da yapıp uğraşmak yerine böyle daha hızlı yapabileceğimi düşünmüştüm
There is no place like "127.0.0.1"

"Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Big Grin Fastreport Masterdata StartNewPage değerini değiştirme nevzatc 4 589 28-11-2025, Saat: 02:29
Son Yorum: nevzatc
  FastReport da sayfa uzunluğu mcuyan 1 475 22-09-2025, Saat: 08:50
Son Yorum: hi_selamlar
  fastreport şablonu database e kayıt ercanskose 11 2.461 18-02-2025, Saat: 17:10
Son Yorum: akuyumcu63
  FastReport Dinamik Sayıya Göre Etiket Bastırma [ÇÖZÜLDÜ] bünyamin68 2 769 09-01-2025, Saat: 13:47
Son Yorum: bünyamin68
  Excel içeri alma Para birimi gonulali 3 845 28-10-2024, Saat: 05:34
Son Yorum: griposter

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi