08-09-2024, Saat: 18:39
arkadaşlar merhaba,
cxscrollbox nesnesinin içinde flowpanel var bunlar sabit. flowpanelin içine groupbox ı create ediyorum ve group box içine label create ediyorum. Kodu procedure olarak tanımladım ve formun onshow olayına ekledim. Ancak kodu ilk çalıştırdığımda herşey istediğim gibi çalışıyor. kayıt sildiğimde bu kodu tekrar çalıştırıyorum groupbox ve label tekrar create oluyor fakat label ın caption u değişmiyor. sayı aynı kalıyor. formu kapatıp açarsam normal çalışıyor. satırlara break koyarak denedim yazılması gereken değer çalışıyor sadece label in captionu değişmiyor. çıkamadım işin içinden.
cxscrollbox nesnesinin içinde flowpanel var bunlar sabit. flowpanelin içine groupbox ı create ediyorum ve group box içine label create ediyorum. Kodu procedure olarak tanımladım ve formun onshow olayına ekledim. Ancak kodu ilk çalıştırdığımda herşey istediğim gibi çalışıyor. kayıt sildiğimde bu kodu tekrar çalıştırıyorum groupbox ve label tekrar create oluyor fakat label ın caption u değişmiyor. sayı aynı kalıyor. formu kapatıp açarsam normal çalışıyor. satırlara break koyarak denedim yazılması gereken değer çalışıyor sadece label in captionu değişmiyor. çıkamadım işin içinden.
procedure Tkasaislemleri.kasahesapla();
var
grp : TcxGroupBox;
lbl:TcxLabel;
uzunluk : Integer;
frmt:integer;
begin
dm.kasahesap.Close;
dm.kasahesap.sql.clear;
dm.kasahesap.sql.add('select '+
'C.PR_ID, '+
'C.KASA_KODU, '+
'C.KASA_ADI, '+
'coalesce((select SUM(coalesce(GIREN,0)-coalesce(CIKAN,0)) from akasa_islemleri H where H.KASA_ID=C.KASA_KODU),0) BAKIYE '+
'FROM akasa C order by BAKIYE DESC');
dm.kasahesap.open;
uzunluk := 0;
cxScrollBox1.Left := 0;
dm.kasahesap.first;
while not (dm.kasahesap.eof) do
begin
grp:=TcxGroupBox.Create(FlowPanel2);
grp.Parent:=FlowPanel2;
grp.Align:=alLeft;
grp.PanelStyle.Active:=true;
grp.Style.LookAndFeel.AssignedValues:=[lfvKind,lfvNativeStyle];
grp.Style.LookAndFeel.NativeStyle:=False;
grp.Style.LookAndFeel.SkinName:='SharpPlus';
grp.Style.Font.Size:=10;
grp.Style.Font.Style:=[fsBold];
grp.Height:=FlowPanel2.Height;
lbl:=TcxLabel.Create(grp);
lbl.Parent:=grp;
lbl.Align:=alClient;
lbl.Style.LookAndFeel.AssignedValues:=[lfvKind,lfvNativeStyle];
lbl.Style.LookAndFeel.NativeStyle:=False;
lbl.Style.LookAndFeel.SkinName:='SharpPlus';
lbl.Properties.Alignment.Horz:=tacenter;
lbl.Properties.Alignment.Vert:=taVcenter;
lbl.Style.Font.Size:=20;
lbl.Style.Font.Style:=[fsBold];
lbl.Transparent:=True;
grp.Caption:='';
lbl.Caption:='';
grp.Caption:=dm.kasahesap.fieldbyname('KASA_ADI').AsString;
lbl.Caption := FormatFloat(',0.00',StrToFloatDef(dm.kasahesap.fieldbyname('BAKIYE').AsString,0));
uzunluk := uzunluk+grp.Width;
FlowPanel2.Width := uzunluk;
dm.kasahesap.next;
end;
end;