Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IOS Deployment Info.Plist hatası
Selam Arkadaşlar. Projemi Delphi 12 den 13 e geçirdim.. Android de bir problem yok. Fakat IOS da ister Development ister APPStore olarak target yaptığımda aşağıdaki hatayı alıyorum:

[PAClient Error] Error: E0264 /Users/cio/PAServer/scratch-dir/Cio-mcu/BargoX.app/Info.plist: Property List error: Found non-key inside <dict> at line 1 / JSON error: JSON text did not start with array or object and option to allow fragments not set. around line 1, column 3.

Gemini Abi nin cevabı: 

Gemini şunu dedi:
Gönderdiğin dosya içeriği teknik olarak (XML yapısı bakımından) tamamen doğru görünüyor. Ancak aldığın "Found non-key inside

<dict>

" ve "column 3" hataları, bu içeriğin dosyaya kaydedilme biçimiyle (Encoding) ilgili bir soruna işaret ediyor.
Hatanın kaynağı büyük ihtimalle dosyanın en başında, gözle görülmeyen UTF-8 BOM karakterinin olmasıdır. Mac üzerindeki

plutil

aracı bu karakteri gördüğü anda dosyayı okumayı reddeder.
Sorunu çözmek için şu adımları kesin çözüm olarak uygulayalım:
1. Dosyayı BOM'suz Kaydedin (Kritik Adım)
Eğer Windows Not Defteri (Notepad) kullandıysan, o otomatik olarak BOM ekler. Şunlardan birini yap:
  • Notepad++ kullanıyorsan: Üst menüden Encoding > UTF-8 (BOM'suz olan) seçeneğini seç ve kaydet.
  • VS Code kullanıyorsan: Sağ altta "UTF-8" yazan yere tıkla, "Save with Encoding" seç ve sadece "UTF-8"i seç.

Hepsini yaptım fakat Halen bu hatayı alıyorum. Hatta dosyayı sildim Delphini Kendi oluşturmasını sağladım.. Yine aynı hatayı alıyorum..

Delphi 13.1
PAServer: 37.0
MacOs SEquoia 
XCode 26
IOS SDV Ver: 26
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

sorunu çzömek için 13 e geçirdim. sanırım 13.1 de veya PaServer da problem var.. o giderilene kadar 13 devam

İleride tekrar denemek isterseniz Info.plist hakkında iOS’ta Dosya Depolama ve Paylaşma konusunda temel bilgiler mevcut 
Benzer şekilde ini dosyalarını da UTF-8 with BOM yerine ANSI olarak kaydetmek gerekiyor
Yapay zeka da Bana Sadece UTF-8 (BOM suz ) kaydet öyle dene dedi. Fakat yine aynı problemi verince; 13.1 silip 13 kurup devam ettim.

13.1 de kabul etmeyen info dosyası 13 de çalışıyor.. o da ilginç bir nüans. Bende 13.1 in PaServer'ı ile alakalı bir durum..

Xcode 26 için en az 15.6 ya yükseltilmiş macOS Sequoia olmalı.
Sizdeki macOS Sequoia'nın sürümü kaç?
Begin : = end / 2;
Bu arada;
MacOS Tahoe, Delphi 13.1, Xcode 26 ve iOS SDK 26 ile uygulama derleyip, Apple Store'a bugün gönderdim.
(06-04-2026, Saat: 13:46)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu arada;
MacOS Tahoe, Delphi 13.1, Xcode 26 ve iOS SDK 26 ile uygulama derleyip, Apple Store'a bugün gönderdim.

Sizin kadar Delphi bilsek ne güzel olurdu vallahi. İmreniyoruz üstad. Size DM'den bir mesaj göndermiştim sanırım görmediniz. PAVO ile ilgili. Müsait olduğunuzda bir bakabilr misiniz?
Firebird Ekipler Amiri. Dmitry Kouzmenko ve Dmitry Yemanov ile çalışmış , Eski IBSurgeon personeli, Kıdemli Firebird Kurtarma Uzmanı, Firebird Foundation bağışçısı...
(06-04-2026, Saat: 13:46)RAD Coder Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu arada;

macOS Sequoia 15.7.5 hocam

@RAD Coder Hocam info.plist dosyasını okuyamıyorum diyor mesaj içeriğinde.. Bence tekrardan diyorum bende ki PaServer ile alakalı. Siz en son versiyonu nereden indiriyorsunuz? Yoksa Delphi ile gelen versiyonu mu kullanıyorsunz?

(06-04-2026, Saat: 17:33)mcuyan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

macOS Sequoia 15.7.5 hocam

@RAD Coder Hocam info.plist dosyasını okuyamıyorum diyor mesaj içeriğinde.. Bence tekrardan diyorum bende ki PaServer ile alakalı. Siz en son versiyonu nereden indiriyorsunuz? Yoksa Delphi ile gelen versiyonu mu kullanıyorsunz?

Her zaman Delphi ile birlikte gelen sürümü kullanıyorum.
Çözüm için
info.plist.TemplateiOS.xml dosyasını silin.
Project Manager'dan Clean ve Build edin. 
IDE, kendi formatında yeni bir info.plist.TemplateiOS.xml oluşturacaktır. 
Artık ona da itiraz edeceğini sanmıyorum, sonuçta kendi üretiyor.  Smile
(06-04-2026, Saat: 16:38)rmzgenius Adlı Kullanıcıdan Alıntı:

Sizin kadar Delphi bilsek ne güzel olurdu vallahi. İmreniyoruz üstad. Size DM'den bir mesaj göndermiştim sanırım görmediniz. PAVO ile ilgili. Müsait olduğunuzda bir  bakabilr misiniz?

Estağfurullah; bilmeden ziyade tecrübe (Turbo Pascal'dan bugüne gelen bir birikim) diyelim. Pavo için gönderdiğiniz mesaja bakacağım.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 1 481 12-03-2026, Saat: 10:25
Son Yorum: damert6
  Android Veriabanı hatası mkucuktepe@msn.com 1 528 10-05-2025, Saat: 23:13
Son Yorum: mcuyan
  OrangeUI kurulum hatası 41linea41 11 2.610 10-03-2025, Saat: 10:02
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 12 Android 14 Bu uygulama Android'in son sürümüyle uyumlu değil hatası batuakin 3 1.112 04-03-2025, Saat: 13:51
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 12.2 rmPOST hatası admar 1 686 31-12-2024, Saat: 08:32
Son Yorum: 3ddark

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi