14-03-2018, Saat: 13:46
Merhaba;
Lisanslama yöntemi için tarih fonksiyonunu kullanıyorum. Kullanıcıya verdiğim karışık harf ve sayıların içinden harfleri atarak programın son kullanma tarihini belirliyorum. Buraya kadar sorun yok fakat rastgele sayısal değer girdiğinde bu tarih EncodeDate formatına uygun değilse bunu nasıl denetleye bilirim?
Lisanslama yöntemi için tarih fonksiyonunu kullanıyorum. Kullanıcıya verdiğim karışık harf ve sayıların içinden harfleri atarak programın son kullanma tarihini belirliyorum. Buraya kadar sorun yok fakat rastgele sayısal değer girdiğinde bu tarih EncodeDate formatına uygun değilse bunu nasıl denetleye bilirim?
procedure TForm1.BlisanslaClick(Sender: TObject); var S, eLisans: String; YY, MM, DD: Integer; begin if EditLisansSifre.Text.length = 25 then begin S := Trim(EditLisansSifre.Text); for I := 1 to length(S) do begin if S[I] in ['0' .. '9'] then begin eLisans := eLisans + S[I]; end; end; DD := StrToInt(Copy(eLisans, 1, 2)); MM := StrToInt(Copy(eLisans, 3, 2)); YY := StrToInt(Copy(eLisans, 5, 4)); eLisans := DateToStr(EncodeDate(YY, MM, DD)); begin