Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SetForegroundWindow API'si hakkında
Merhabalar,

Sunucumda ekranda açık olan bir pencereyi FindWindow ile bulup, SetForegroundWindow ile focus olup SendKeys ile komut (text) gönderiyorum.

Ancak ben sunucudan uzak bağlantıyı kesince FindWindow  istediğim pencereyi buluyor ancak  SetForegroundWindow ile pencereye focus olamıyorum false dönüyor.

bu konuda ne yapılabilir,

AttachThreadInput , SwitchToThisWindow gibi apileri de denedim işe yaramadı.
User interaction gerekli yapılarda malesef login durumda olmadan bu Api leri yapamazsınız.
Şimdilik geçici de olsa bir çözüm ürettim , virtualboxa 32bit win7kurdum uygulamayı onun üzerinde çalışyırıyorum aşağı atsam da bağlantıyı kapasam da çalışıyor Big Grin

Ama bir çözümü olmalı, sonuçta ekranda açık çalışıyor sadece ben bağlı değilim.
yani oda bir çözüm tabiki baska bir apiyi kullanarak belkide bir yolu vardır arastırmak lazım.
(24-04-2019, Saat: 17:36)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Sunucumda ekranda açık olan bir pencereyi FindWindow ile bulup, SetForegroundWindow ile focus olup SendKeys ile komut (text) gönderiyorum.

Ancak ben sunucudan uzak bağlantıyı kesince FindWindow  istediğim pencereyi buluyor ancak  SetForegroundWindow ile pencereye focus olamıyorum false dönüyor.

Ek olarak antivirüs programlarında sıkıntı yaşamıyormusunuz
Yalnızım ama bir kente yürüyen ordu gibiyim, edebiyattan kaçınmalıyım..
(25-04-2019, Saat: 00:35)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-04-2019, Saat: 17:36)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar,

Ek olarak antivirüs programlarında sıkıntı yaşamıyormusunuz

Ben antivirüs programlarına inanmıyorum, hiç bir bilgisyarıma kurmam.
(24-04-2019, Saat: 17:36)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ...Ancak ben sunucudan uzak bağlantıyı kesince FindWindow  istediğim pencereyi buluyor ancak  SetForegroundWindow ile pencereye focus olamıyorum false dönüyor..

Maalesef uzak masaüstü uygulamasıyla sunucuyu kullanırken pencereyi kapatmak veya alta indirmek, arayüz ile alakalı bütün işlemleri durdurmaktadır.
(25-04-2019, Saat: 10:21)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-04-2019, Saat: 17:36)yhackup Adlı Kullanıcıdan Alıntı: ...Ancak ben sunucudan uzak bağlantıyı kesince FindWindow  istediğim pencereyi buluyor ancak  SetForegroundWindow ile pencereye focus olamıyorum false dönüyor..

Maalesef uzak masaüstü uygulamasıyla sunucuyu kullanırken pencereyi kapatmak veya alta indirmek, arayüz ile alakalı bütün işlemleri durdurmaktadır.

Başlatabileceğimiz bir apisi yok mudur acaba ?

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) adelphiforumz 1 151 09-04-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: adelphiforumz
  Video Oynatma Hakkında adelphiforumz 7 844 17-12-2025, Saat: 07:36
Son Yorum: mrmarman
  nduWlanAPI Kullanımı hakkında nurah 3 806 09-09-2025, Saat: 09:33
Son Yorum: RAD Coder
  AES Şifreleme Hakkında tmrksmt 25 5.850 06-09-2025, Saat: 22:12
Son Yorum: delphi.developer
  SuperObject dosyaları hakkında adelphiforumz 2 622 18-06-2025, Saat: 11:02
Son Yorum: engerex

Konuyu Okuyanlar: