Yorumları: 11
Konuları: 7
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 0
Başlangıç
Merhaba, yeni mezun oldum ve staj yaptığım dönemde DELPHI 11 ile geliştirdiğim bi proje var. Projeyi geliştirirken SQLEXPRESS 2012 kullandım, tabloları ve yapıları MSSQL üzerinden kurdum. Projeyi arkadaşlarımla paylaşıp başka bilgisayarlarda test etmek istiyorum ama sunucu kurma imkanım yok, ücretsiz cloud Database de araştırdım ancak Microsoft Azure'un ücretsiz çözümleri çok yavaş çalışıyor. Projemle birlikte SQL'i ve kullandığım database'i kuracak bir setup.exe oluştursam bu sağlıklı bir çözüm olur mu, bu yol ile windows 7 ve üstü sistemlerde hata almadan sorunsuz kurulum ve yapılandırma gerçekleştirecek bir setup dosyası oluşturmam mümkün mü? Herhangi bir öneriniz benim için çok faydalı olur, teşekkürler.
Yorumları: 59
Konuları: 18
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 177
Başlangıç
kurulum için bu işi otomatik yaptıran programlar var ama ben kullanmadım. ama smart install maker diye bir program kullandım projeyi setup yapma programı. çok basit ve iş gören bir uygulama. istediğin exe yi kurulum esnasında çalıştırabiliyorsun. sözleşme, lisans sözleşmeleri ve kullanıcıların gibi kabul edilmesini istediğin yazıları ekleyebiliyorsun. kurulum dizinlerini ayarlayabiliyorsun. kurulum bittiğinde çalıştırılacak programları, yazıları veya web sayfasını ekleyebiliyorsun. logolar arka plan resimleride cabası. ama sql için mecbur sqlexpress i kurulum ortasında kurdurman ve yükleme sırasında ayarlarınıda yaptırman gerekiyor. direkt olarak ileri, ileri ile kuramıyorsun. mssql in daha kolay kurulumu varsa bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.