Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masaüstü projesini dağıtıma hazırlamak hakkında
#1
Merhaba, yeni mezun oldum ve staj yaptığım dönemde DELPHI 11 ile geliştirdiğim bi proje var. Projeyi geliştirirken SQLEXPRESS 2012 kullandım, tabloları ve yapıları MSSQL üzerinden kurdum. Projeyi arkadaşlarımla paylaşıp başka bilgisayarlarda test etmek istiyorum ama sunucu kurma imkanım yok, ücretsiz cloud Database de araştırdım ancak Microsoft Azure'un ücretsiz çözümleri çok yavaş çalışıyor. Projemle birlikte SQL'i ve kullandığım database'i kuracak bir setup.exe oluştursam bu sağlıklı bir çözüm olur mu, bu yol ile windows 7 ve üstü sistemlerde hata almadan sorunsuz kurulum ve yapılandırma gerçekleştirecek bir setup dosyası oluşturmam mümkün mü? Herhangi bir öneriniz benim için çok faydalı olur, teşekkürler.
Cevapla
#2
kurulum için bu işi otomatik yaptıran programlar var ama ben kullanmadım. ama smart install maker diye bir program kullandım projeyi setup yapma programı. çok basit ve iş gören bir uygulama. istediğin exe yi kurulum esnasında çalıştırabiliyorsun. sözleşme, lisans sözleşmeleri ve kullanıcıların gibi kabul edilmesini istediğin yazıları ekleyebiliyorsun. kurulum dizinlerini ayarlayabiliyorsun. kurulum bittiğinde çalıştırılacak programları, yazıları veya web sayfasını ekleyebiliyorsun. logolar arka plan resimleride cabası. ama sql için mecbur sqlexpress i kurulum ortasında kurdurman ve yükleme sırasında ayarlarınıda yaptırman gerekiyor. direkt olarak ileri, ileri ile kuramıyorsun. mssql in daha kolay kurulumu varsa bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır.
Cevapla
#3
Merhaba
aynı ağ altında çalışan farklı bilgisayarlar için bir defa kendiniz elle kurmanız kafi zaten.

İnternet üzerinden erişim vermek konusu ise mesele, web service kurup dolaylı olarak servis üzerinden erişim yaptırmak, hem kullanıcı yönetimi hem de veritabanı güvenliği açısından önemli.

Bunlara ek olarak (internet üzerinden paragrafına istinaden) port açma konularının da üzerinden geçmelisiniz.

İlave olarak bu Microsoft linkinden komut ekranı kurulum özelliği ile otomatik kurulum konusunu incelemek isteyebilirsiniz .
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  SQL Table Type parametre gecisi hakkında (Çözüldü) adelphiforumz 1 148 09-04-2026, Saat: 15:53
Son Yorum: adelphiforumz
  Video Oynatma Hakkında adelphiforumz 7 844 17-12-2025, Saat: 07:36
Son Yorum: mrmarman
  nduWlanAPI Kullanımı hakkında nurah 3 803 09-09-2025, Saat: 09:33
Son Yorum: RAD Coder
  AES Şifreleme Hakkında tmrksmt 25 5.845 06-09-2025, Saat: 22:12
Son Yorum: delphi.developer
  SuperObject dosyaları hakkında adelphiforumz 2 622 18-06-2025, Saat: 11:02
Son Yorum: engerex



Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi