Yorumları: 704
Konuları: 75
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 1.636
Programcı
(24-07-2019, Saat: 18:25)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fikirleriniz icin tesekkurler. Ama oyle cok buyuk bir yapi degil. Basit.. Soyleki..
Bir tane database var. O databasenin icinde bir tane tablo var. O tablonun icindede bir id alani ve bir tanede resim alani var. Baska birseh yok. Benim yapmak istedigim ise su.. Bu resimler belli zamanlarda degisecek. Oyuzden ben direk access ve o bilgisayara mudahale etmek yerine ayni program uzerinde birde sql server baglantisi yapip degistirmelerimi sqlde yapip belli zamandada acceste guncellemek istiyorum. Hepsi bu
Çok anlamamakla beraber, kodu göndermenin faydalı olacağı kanaatindeyim. Dilersen özelden yaz programını gönder bakayım.
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
Yorumları: 1.504
Konuları: 83
Rep Puanı: 12.318
Üstad
TADOConnection her iki veritabanına da bağlanabiliyor.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Yorumları: 850
Konuları: 149
Rep Puanı: 3.181
Uzman
@
gonulali yanlış anlamayın fakat elinizde maden sql var ve sqlden istediğiniz zaman veri çekebiliyorsunuz neden accesste aynı veriyi bir daha tutmak istiyorsunuz.
Alın sql üzerinden resmi nasıl istiyorsanız kullanın
eğer amacınız bazen network gidiyor o yüzden diyecekseniz benim anlayamadığım bu durumda diğer dataları nereden getiriyorsunuz.
Yok amaç sadece bu işin nasıl yapıldığını anlamak ise yukarıda bu işi yapacağınız bir sürü yöntem mevcut.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz.
Programcı
@
gonulali hadi şu programı bir gönder de yapalım. Buradan varsayımlarla birşey yapmamzı mümkün görünmüyor. Diğer arkadaşlarımızın da vardığı nokta da hep çözümler mevcut. Programının yapısına tam hakim olamadığımız için, aslında bizim çözümümüz var, ancak bir türlü anlaşamadık.
Programcı
25-07-2019, Saat: 11:19
(Son Düzenleme: 25-07-2019, Saat: 11:55, Düzenleyen: shooterman.)
(25-07-2019, Saat: 10:26)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Program: https://yadi.sk/d/f61qfiO_WdD8eA
SQL bağlantısı benim kendi networküm içinde. siz kendi sqlinizle deneyebilirsiniz belki.
Program içindeki "QryKopyala" Queryisini çalıştırdığınız access kendi içindeki tabloyu kopyalıyor.
benim yapmak istediğimde tam olarak bu tek fark SQL Serverdeki tabloyu access'e kopyalamak istiyorum 
Hemen bakıyorum. Kontrol edip haber vereceğim sana.
(25-07-2019, Saat: 11:19)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (25-07-2019, Saat: 10:26)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Program: https://yadi.sk/d/f61qfiO_WdD8eA
SQL bağlantısı benim kendi networküm içinde. siz kendi sqlinizle deneyebilirsiniz belki.
Program içindeki "QryKopyala" Queryisini çalıştırdığınız access kendi içindeki tabloyu kopyalıyor.
benim yapmak istediğimde tam olarak bu tek fark SQL Serverdeki tabloyu access'e kopyalamak istiyorum 
Hemen bakıyorum. Kontrol edip haber vereceğim sana.
Selamlar,
Programa kod yazmamışın ki. Sadece query bileşenine kod yazmışsın bu olmaz zaten.
Senin bileşenlerine göre örnekleme yapalım;
Programına 1 tane timer koyalım. Bu Timer senin internet bağlantın olup olmadığını kontrol etsin belirli zaman aralıklarında.
Timer içerisine şu kodu yazalım;
procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
var i: integer;
begin
SQLQry1.sql.clear;
SQLQry1.sql.text :='select * from SQLTABLOADI where AKTARIM_ALAN_ADI = 0'; // Buraya aktarılmamış alanları 0 olarak aktaracaksın hep
SQLQry1.sql.open;
if SQLQry1.recordcount > 0 then // kayıt varsa
begin
for i := 0 to SQLQry1.recordcount - 1 do
begin
AccessQry1.active := true; // hangi tabloya insert edeceksen o tablo kodu olacak
AccessQry1.insert;
AccessQry1.fielddbyname('resim').text := SQLQry1.fielddbyname('resim').text; // Resimleri PC de yol olarak kaydettiğin için text olarak yazdım.
AccessQry1.post;
SQLQry1.next;
end;
end;
end;
Bu örnekleme ile gereken aktarımları kolaylıkla yapabilirsin. Takıldığın yer olursa yine yaz.
Programcı
(25-07-2019, Saat: 14:00)gonulali Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Evet, şimdi daha anlaşılır olmuş
Çok teşekkürler destekleriniz için.
Kolay Gelsin o halde.