Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anroid Sertifika Hatası Hk.
Merhaba,

Datasnap Rest sunucumda HTTPS protokolü aktif ve ssl serifikalar tanımlı durumda. İstemci yazılımı Delphi 10.4 versiyonda Android tarafında  çalıştırılıp herhangi bir methoda ulaşmaya çalışıldığında "Exception class EJNIException with message 'java.security.cert.CertificateException: java.security.cert.CertPathValidatorException: Trust anchor for certification path not found.'." şeklinde hata almaktayım. Bu hata ile karşılaşıp çözümünü bulan var mı?

Şimdiden teşekkürler.
(12-02-2021, Saat: 09:44)mbuyukoglu Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,

Datasnap Rest sunucumda HTTPS protokolü aktif ve ssl serifikalar tanımlı durumda. İstemci yazılımı Delphi 10.4 versiyonda Android tarafında  çalıştırılıp herhangi bir methoda ulaşmaya çalışıldığında "Exception class EJNIException with message 'java.security.cert.CertificateException: java.security.cert.CertPathValidatorException: Trust anchor for certification path not found.'." şeklinde hata almaktayım. Bu hata ile karşılaşıp çözümünü bulan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

Anladığım kadarıyla konuyla ilgili hiç kimsenin bir fikri yok.
@mbuyukoglu

- Kendi REST sunucunuza yine bir win32 client uygulaması ile sorunsuz erişebiliyor musunuz ? Önde bunu etüt edip bildirin isterseniz.

- Kimsenin fikri olmadığına ilişkin mesaj ekleyerek, burada başlığı görüp de cevap yazmayanları mı yargılıyorsunuz ? Hala sorunu çözemedim diyerek kod örnekleri paylaşmak daha çözüm odaklı yaklaşabilirsiniz. Çağrılarınız HTTPS yerine HTTP ile mi geliyor ? Yani 80 mi yoksa 443 nolu porttan mı geliyor, paketleri görmek için araya proxy sunucu mu koydunuz ki belki de bu taş koyuyor, başka makineden erişimden önce sunucu ile aynı makinede erişim denediniz mi ????? bir sürü soru var. Bunlar için şahsen benim vaktim yok. Dolayısıyla aşağıdaki bildiri için cevap yazdım.

- Doktora sadece "karnım ağrıyor" derseniz doktor ne yapsın ? Sizinle birlikte bir gün geçirip ağrıya neden olan sorunu bulmasını mı beklersiniz yoksa size karın ağrısına sebep olabilecek sayısız sorunu liste halinde sunmasını mı ? İlaç çeşidine girmedim bile -ki bunları bekleyemezsiniz- çünkü çözüm değil daha çok soru üretir.

- Bu sorular için sabrı olan cevap yazar sabrı ve değerli vaktini harcamak istemeyen yazmaz. Kendimi de içeri katarak bu kişilerin bir fikri olmadığı anlamına gelmiyor.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(20-02-2021, Saat: 15:18)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @mbuyukoglu

- Kendi REST sunucunuza yine bir win32 client uygulaması ile sorunsuz erişebiliyor musunuz ? Önde bunu etüt edip bildirin isterseniz.

- Kimsenin fikri olmadığına ilişkin mesaj ekleyerek, burada başlığı görüp de cevap yazmayanları mı yargılıyorsunuz ? Hala sorunu çözemedim diyerek kod örnekleri paylaşmak daha çözüm odaklı yaklaşabilirsiniz. Çağrılarınız HTTPS yerine HTTP ile mi geliyor ? Yani 80 mi yoksa 443 nolu porttan mı geliyor, paketleri görmek için araya proxy sunucu mu koydunuz ki belki de bu taş koyuyor, başka makineden erişimden önce sunucu ile aynı makinede erişim denediniz mi ????? bir sürü soru var. Bunlar için şahsen benim vaktim yok. Dolayısıyla aşağıdaki bildiri için cevap yazdım.

- Doktora sadece "karnım ağrıyor" derseniz doktor ne yapsın ? Sizinle birlikte bir gün geçirip ağrıya neden olan sorunu bulmasını mı beklersiniz yoksa size karın ağrısına sebep olabilecek sayısız sorunu liste halinde sunmasını mı ? İlaç çeşidine girmedim bile -ki bunları bekleyemezsiniz- çünkü çözüm değil daha çok soru üretir.

- Bu sorular için sabrı olan cevap yazar sabrı ve değerli vaktini harcamak istemeyen yazmaz. Kendimi de içeri katarak bu kişilerin bir fikri olmadığı anlamına gelmiyor.

@mrmarman

- Kimsenin fikri olmadığına ilişkin mesaj ekleyerek, burada başlığı görüp de cevap yazmayanları yargılamak gibi bir maksadım yoktu ve olamazda. Eğer kimse burada sorulan bir soruya cevap veremiyorsa okuyan kişilerin hiçbirinin konu ile ilgili bir fikrinin olmadığı anlamı çıkacaktır. 

- Siz bu duruma niye bu kadar alındınız onu da anlamadım doğrusu.

- Cevap vermek adına bu kadar satır yazıyı yazıp o değerli zamanınızı boşa harcayacağınıza, sadece tek satırda "...Bey sorununuzu daha detaylı anlatabilir misiniz?" şeklinde bir cevap daha yapıcı olacaktı ve zaman açısından sizi de yormayacaktı.

- Bu noktadan sonra lütfen bu konuya çözüm bulmaya veya cevap vermeye çalışmayın, çünkü sizin zamanınız değerli ve o değerli zamanınızı böyle bir soruna harcamayın lütfen.  
Teşekkürler.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  IOS Deployment Info.Plist hatası mcuyan 9 470 07-04-2026, Saat: 09:30
Son Yorum: RAD Coder
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 1 485 12-03-2026, Saat: 10:25
Son Yorum: damert6
  Android Veriabanı hatası mkucuktepe@msn.com 1 529 10-05-2025, Saat: 23:13
Son Yorum: mcuyan
  OrangeUI kurulum hatası 41linea41 11 2.616 10-03-2025, Saat: 10:02
  Delphi 12 Android 14 Bu uygulama Android'in son sürümüyle uyumlu değil hatası batuakin 3 1.115 04-03-2025, Saat: 13:51

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi