Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
adoquery stored proc çalıştırma sorunu hk.
Günaydın Arkadaşlar;

adoquery exec ile sp çalıştırdğım zaman ile  normal çalıştırdğım zaman arasında hiç bir hız farkı olmamaktadır. Ama  adostored ile sp yi kullandığımda sanki localdeymiş gibi bir hız olmakta. Adoquery ile eksik bir işlem mi yapmaktayım..
stored procedurunze veri gonderip sonuc aliyor musunuz?
(09-11-2021, Saat: 11:59)mkysoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: stored procedurunze veri gonderip sonuc aliyor musunuz?

Update yada delete işlemleri değil sadece sorgu işlemlerini çalıştırıyorum.
Ne demek istedigimi anlatamadim sanirim. Stored procedurun giris ve cikis parametreleri var mi?
(09-11-2021, Saat: 19:07)mkysoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Ne demek istedigimi anlatamadim sanirim. Stored procedurun giris ve cikis parametreleri var mi?

ALTER PROCEDURE [dbo].[bilgisadii] @bilgiadi nchar(40) 
AS 
BEGIN 
SELECT * FROM tblbilgi WHERE tblbilgino=@bilgiadi
END

şu kadarlık bi veri çekiyorum.
@bilgiadi parametresini query'e nasil gonderiyorsunuz? Eger uygun formatta degilse veri tabani donusum yaparak sorgunuzu calistirmaya calisiyor olabilir.
(09-11-2021, Saat: 19:19)mkysoft Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @bilgiadi parametresini query'e nasil gonderiyorsunuz? Eger uygun formatta degilse veri tabani donusum yaparak sorgunuzu calistirmaya calisiyor olabilir.

adoquery1.Close;
adoquery1.SQL.Clear;
adoquery1.SQL.Add('exec bilgisadii '''+txtbilgiadi.Text+'''');
adoquery1.Open;
Asagidaki sekilde dener misiniz?
adoquery1.SQL.Add('exec bilgisadii ''N'+txtbilgiadi.Text+'''');

Bir de calistirilan querylerin onbelleklendigini unutmayin. adoquery farkli bir oturum aciyor. kullandiginiz versiyonda stored procedure icinde kullanilan sorgular onbellekleniyor mu emin degilim. eski versiyolarda bu tur sikintilar vardi.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Button Renk sorunu CesuR 3 303 21-05-2026, Saat: 04:29
Son Yorum: emailx45
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 567 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.384 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  CxGrid Türkçe karakter sorunu mur93 1 362 12-11-2025, Saat: 09:22
Son Yorum: cinarbil
Exclamation Ftp gönderilen dosyada tr karakter sorunu forumcuali 7 3.497 01-05-2025, Saat: 02:26
Son Yorum: m_ekici

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi