Selamun aleykum dostlar,
Projemde Firedac ile ilişkisel vt kullandım,
fastrepotta bu şekilde bir tasarım yaptım, detail tabloda ( tablo adı ISLEM) iki tarih arası sorgulama yapıyorum. sıkıntısız bir şekilde bağlı olduğu dbgrid e bilgiler geliyor.
ama listesini dökmek istediğimde sorgu sonucu listeyi 2 kişi vermesi gerekirken , master tablodaki tüm kayıtların altına bu bulduğu iki kaydı yerleştirip listeyi oluşturuyor. ama benim istediğim ise
örneğin
iki tarih arası sorgulamada sadece 2 kayıt buldu. listesini almak istediğim zaman , master tablodan bu iki kayda ait adı soyadı vs bilgilerini alıp getirecek
Master Tablo:
adı soyadı - telefon- adres
detail tablo
tarih -durum - açıklama şeklinde
bilgileri getirecek
nerede hata yapıyorum.
(23-05-2023, Saat: 15:02)Mikdad Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamun aleykum dostlar,
fastrepotta bu şekilde bir tasarım yaptım, detail tabloda ( tablo adı ISLEM) iki tarih arası sorgulama yapıyorum. sıkıntısız bir şekilde bağlı olduğu dbgrid e bilgiler geliyor.
ama listesini dökmek istediğimde sorgu sonucu listeyi 2 kişi vermesi gerekirken , master tablodaki tüm kayıtların altına bu bulduğu iki kaydı yerleştirip listeyi oluşturuyor. ama benim istediğim ise
örneğin
iki tarih arası sorgulamada sadece 2 kayıt buldu. listesini almak istediğim zaman , master tablodan bu iki kayda ait adı soyadı vs bilgilerini alıp getirecek
Master Tablo:
detail tablo
bilgileri getirecek
nerede hata yapıyorum.
(23-05-2023, Saat: 15:29)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(23-05-2023, Saat: 15:02)Mikdad Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamun aleykum dostlar,
örneğin
Master Tablo:
detail tablo
bilgileri getirecek
nerede hata yapıyorum.
Veya MasterData bilgileri > ReportTitle sahasına taşıyıp DetailData yı da MasterData alanına taşıyıp DetaiBand silebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Hocam malesef ne yaptımsa olmadı. benim temel sıkıntım şu,;
aşağıya yazdığım sorgulama kodu ile comboboxtan bir item seçip iki tarihi sorguladığımda istediğim veriler geliyor. yine aşağıda verdiğim kod ile fastreporta yazdır diyorum. örnek vermek gerekirse
Detail tabloda yaptığım sorguda 4 kayıt çıktığını düşünün, yazdır dediğim zaman Master tabloda kaç tane kayıt varsa bu detail de sorgulanan 4 kayıt masterdeki tüm kayıtların altına teker teker yazılıyor. ama olması gereken ID alanına göre Master Tablodaki kendi verisini çekmesi gerekiyor. nasıl yapabilirim bir yardımcı olabilir misiniz lütfen
procedure TForm1.SpeedButton1Click(Sender: TObject);
begin
FDISLEM.Close;
FDISLEM.SQL.Clear;
FDISLEM.SQL.Text:='select * from ISLEM where TARIH between :tar1 and :tar2';
if RzComboBox_Durumu.Text<>'' then
begin
FDISLEM.SQL.Text:= FDISLEM.SQL.Text+' and YAPILAN_ISLEM=:PARYAPILAN_ISLEM';
FDISLEM.Params.ParamByName('PARYAPILAN_ISLEM').AsString:=RzComboBox_Durumu.Text;
end;
Veya MasterData bilgileri > ReportTitle sahasına taşıyıp DetailData yı da MasterData alanına taşıyıp DetaiBand silebilirsiniz.
Kolay gelsin.
Hocam malesef ne yaptımsa olmadı. benim temel sıkıntım şu,;
aşağıya yazdığım sorgulama kodu ile comboboxtan bir item seçip iki tarihi sorguladığımda istediğim veriler geliyor. yine aşağıda verdiğim kod ile fastreporta yazdır diyorum. örnek vermek gerekirse
Detail tabloda yaptığım sorguda 4 kayıt çıktığını düşünün, yazdır dediğim zaman Master tabloda kaç tane kayıt varsa bu detail de sorgulanan 4 kayıt masterdeki tüm kayıtların altına teker teker yazılıyor. ama olması gereken ID alanına göre Master Tablodaki kendi verisini çekmesi gerekiyor. nasıl yapabilirim bir yardımcı olabilir misiniz lütfen
begin
FDISLEM.Close;
FDISLEM.SQL.Clear;
begin
FDISLEM.Params.ParamByName('PARYAPILAN_ISLEM').AsString:=RzComboBox_Durumu.Text;
end;
(24-05-2023, Saat: 17:28)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(24-05-2023, Saat: 15:03)Mikdad Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Hocam malesef ne yaptımsa olmadı. benim temel sıkıntım şu,;
begin
FDISLEM.Close;
FDISLEM.SQL.Clear;
begin
end;
Yanıtınız için Allah Razı olsun hocam, master tabloda bir TC sorguladığım zaman fast reportta detail tablodaki verilerini sıkıntısız bir şekilde getiriyor. bunda bir sorun yok. sıkıntı ise detail tabloda sorgulama yaptığım zaman bağlı olduğu master tablosundaki verileri getiremeyişidir. ne yaptımsa olmadı. verdiğiniz linki de inceledim denemeleri ve ayarlamaları yaptım ama yine çare olmadı
Yanıtınız için Allah Razı olsun hocam, master tabloda bir TC sorguladığım zaman fast reportta detail tablodaki verilerini sıkıntısız bir şekilde getiriyor. bunda bir sorun yok. sıkıntı ise detail tabloda sorgulama yaptığım zaman bağlı olduğu master tablosundaki verileri getiremeyişidir. ne yaptımsa olmadı. verdiğiniz linki de inceledim denemeleri ve ayarlamaları yaptım ama yine çare olmadı
Merhabalar,
Sistemlerine uzaktan bağlanarak gerekli düzenlemeleri yaptık birlikte.
SQL ve rapor düzenlemesi ile sorun çözümlendi.
(25-05-2023, Saat: 10:35)hi_selamlar Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(25-05-2023, Saat: 09:26)Mikdad Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yanıtınız için Allah Razı olsun hocam, master tabloda bir TC sorguladığım zaman fast reportta detail tablodaki verilerini sıkıntısız bir şekilde getiriyor. bunda bir sorun yok. sıkıntı ise detail tabloda sorgulama yaptığım zaman bağlı olduğu master tablosundaki verileri getiremeyişidir. ne yaptımsa olmadı. verdiğiniz linki de inceledim denemeleri ve ayarlamaları yaptım ama yine çare olmadı
Merhabalar,
Sistemlerine uzaktan bağlanarak gerekli düzenlemeleri yaptık birlikte.
SQL ve rapor düzenlemesi ile sorun çözümlendi.
Kolay gelsin.
Desteğinizden Dolayı Rabbim Sizlerden Razı Olsun Hocam.
Sorgu query sine bu şekilde bir sorgu ile birleştirme