Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IOS Provizyon
Merhaba,
IOS uygulama için bir Mac kurdum. 
Mac Sürümü : sequoia 15.6 
Bilgisayarımda kullandığım Rad Studio 12
Mac'e Delphi kurulum dizinindeki PAserverı (PAServer23.0.pkg)kurdum
Mac'e manuel indirdiğim Xcode versiyonu : 16.4

Ben MacOS 64 Biti seçip IP kısmına Mac'in ipsini yazıyorum, Port default 64211 
Password Mac'in kullanıcı passwordunu yazıyorum Test connection dediğimde: success bağlantı başarılı 

ancak  Rad studio dan Tools->Options->Provisioning kısmında profiller bir türlü listeye gelmiyor

You are using enviroment data configration and the following error has been detected: şeklinde uyarı var

yardımcı olabilirseniz sevinirim
Tecrübem olmasa da belki bir kapı açar diyerek google ile dizi taraması yaptım.

Provizyon profil klasör konumlarının MacOS 15 ile değiştiği raporlanmış. Eski konumdaki profil dosyalarını yenisine kopyalanması, sym link oluşturup klasörün aynalanması ve klasörü silerek xcode yakasında manuel olarak yeniden konum ayarlarının üretilmesi gibi çözümler önerilmiş.

Bu linki değerlendirmek isteyebilirsiniz. En az üç farklı çözüm önerisi var. En sonuncu ile başlamak isteyebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
@TescilsizUzman hocanın zamanında yayınladığı ücretsiz eğitim videosunu izlemenizi tavsiye ederim. 

https://www.youtube.com/watch?v=lQg0lOVL0Dc&t=2732s
@elixir84 Anladığım kadarıyla konu bunu yapamamak değil, güncel MacOS sürümünde bu videoda anlatılanları yapsan da sonuç alamamak.

Sorun PAServer yakasındaki güncelleme nedeniyle Delphi IDE erişimlerinin bu linux tarafındaki klasörleri bulamayışı olarak anlıyorum.

BT Grubuna yazıp bu videonun güncel sürümler için olan halini talep etmek isteyebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
(10-06-2025, Saat: 15:57)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tecrübem olmasa da belki bir kapı açar diyerek google ile dizi taraması yaptım.

Provizyon profil klasör konumlarının MacOS 15 ile değiştiği raporlanmış. Eski konumdaki profil dosyalarını yenisine kopyalanması, sym link oluşturup klasörün aynalanması ve klasörü silerek xcode yakasında manuel olarak yeniden konum ayarlarının üretilmesi gibi çözümler önerilmiş.

Bu linki değerlendirmek isteyebilirsiniz. En az üç farklı çözüm önerisi var. En sonuncu ile başlamak isteyebilirsiniz.

evet sanırım problem bundan kaynaklanıyor. macOs15 te Library/MobileDevice/Provisioning Profiles dosyası bulunmuyor. Şimdilik profil dosyalarını bu klasöre kopyalayarak problemi çözdüm. Cevaplar için teşekkür ederim çok yardımcı oldu
Apple Developer hesabınız mevcut mu?
(13-06-2025, Saat: 13:49)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Apple Developer hesabınız mevcut mu?

evet mevcut
(23-06-2025, Saat: 12:26)aysecan Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(13-06-2025, Saat: 13:49)kajmerantime Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Apple Developer hesabınız mevcut mu?

evet mevcut

Bu video da anlatılanları harfiyen yapman lazım.

https://www.youtube.com/watch?v=lQg0lOVL0Dc&t=2732s

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi