Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 4/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hangi veritabanı kullanılmalı?
Crypto virüslere karşı Zemana öneririm.
(22-10-2017, Saat: 11:26)engerex Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Crypto virüslere karşı Zemana öneririm.

Ben pek öneride bulunmak istemiyorum müşterilerime, bir antivirüs öneriyorum korumuyor virüs bulaşıyor senin önerdiğin uygulama korumadı oluyor.

Fortigate bile kursan, Flash bellekten, telefondan yine bulaşıyor.
(21-10-2017, Saat: 14:00)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhabalar,

Bana bugün bir proje isteği geldi. Projede bilgisayarımız bozulsada o bilgiler kalsın diye bir istek istenildi. Şimdi size soruyorum, bu durumda;

Bu projede MySQL kullanmak doğru mudur?

Hocam böyle bir istekte dbase bile kullanabilirsin Smile  Sadece, düzenli yedek alırsanız sorun olmaz demen yeterlidir. Misal, HDD yandı, oracle olsa ne fayda. Verdiğiniz hiçbir programda şu olursa yada bu olursa bile verilerinize bişey olmaz demeyin müşteriye, sorumluluk sizde deyin sadece. Bir sorun olursa önce sizi arasınlar yeterki.
(21-10-2017, Saat: 14:00)hyperxman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Herkese merhabalar,

Bana bugün bir proje isteği geldi. Projede bilgisayarımız bozulsada o bilgiler kalsın diye bir istek istenildi. Şimdi size soruyorum, bu durumda;

Bu projede MySQL kullanmak doğru mudur?

Yaşanabilecek her türlü donanımsal arızadan diskler fiziksel hasar görebilir. Doğal afetler, yangın, sel vb. bir yana, elektrik kaçağı, trafo patlaması, topraklama gibi sorunlar ciddi anlamda fiziksel donanıma hasar oluşturuyor.

Çözüm: digitalocean (tavsiye yerli firmalarla çalışmaktır. isim için pm) tarzında hosting işinden yola çıkıp VPS sunucu kiralaması yapan firmalardan minik bir paket alıp Cloud (bulut) tabanında verileri muhafaza etmek. Tek dezavantajı sistemin sürekli canlı olarak çalışma zorunluluğu (bunun çözümü de aşağıda).

Pratik Yöntem: Client uygulamalarla çalışmak üzere eğer tek client olacaksa SQLite, 1~5 client olacaksa Access üzerinde veriler tutulur. Uygulama kapatılırken yada açılırken Cloud üzerindeki PostgreSQL, MySQL veya MSSQL veritabanı ile eşleşme sağlanır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Datasnap veritabanı kayıt serdar 2 363 30-11-2025, Saat: 10:53
Son Yorum: serdar
  Hangi Delphi Sürümünü Kullanıyorsunuz? RAD Coder 1 1.056 03-07-2024, Saat: 19:22
Son Yorum: gbg
  server programinda hani veritabani dogru olur. sadikacar60 4 1.183 30-01-2024, Saat: 21:06
Son Yorum: sadikacar60
  COZULDU veritabani prg yerine ne kullanabilirim. sadikacar60 8 1.870 29-01-2024, Saat: 18:41
Son Yorum: sadikacar60
  SQL VeriTabanı Kopyalama Hk. glagher 4 1.439 10-09-2023, Saat: 14:18
Son Yorum: glagher

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi