Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scaled Layout Rotate Screen
Merhaba
Bir mobil uygulama yapıyorum, Nesnelerin boyutlarındırılması için Scaled Layout içerisine alıyorum ve dikey olarak tablet,telefon herhangi bir sorun yaşamıyorum, sonuç oldukça güzel. Fakat yatay modda inanılmaz derecede kayıyor yazılar ve boyutlar scaled layoutu önceden kullanan varsa ne yapabiliriz bu konuda.
(10-05-2018, Saat: 23:36)narkotik Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
Bir mobil uygulama yapıyorum, Nesnelerin boyutlarındırılması için Scaled Layout içerisine alıyorum ve dikey olarak tablet,telefon herhangi bir sorun yaşamıyorum, sonuç oldukça güzel. Fakat yatay modda inanılmaz derecede kayıyor yazılar ve boyutlar scaled layoutu önceden kullanan varsa ne yapabiliriz bu konuda.

Bence scaled pek sağlıklı değil yani daha çok o anki çerçevenin width ve height değerlerini alarak bir sonuç bulunabilir. aynı zamanda her nesnenin bir align ı olmalı left right top bottom gibi bunlar düzgün ayarlanırsa isterse çapraz tutsun yine düzenli bir tasarım çıkar ortaya
gridpanel layout denediniz mi?
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

ScaledLayout ta yapmamın ana nedeni backgroundda client özel tasarım bir loginin olması resimdeki hizalarla nesne hizaları scaled layout ile orantılı büyüyerek tutuyor diğer türlü kayıyor hizalar

Form width height büyüdükçe resim strech olduğu için genişliyor fakat nesnelerin konumu aynı kalıyor normal olarak

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  IOS Splash Screen Değiştirme barissagir 5 750 13-08-2025, Saat: 16:58
Son Yorum: barissagir
  Smart TV için Ekran Yansıtma - Screen Mirror nehirnnn 3 1.612 27-11-2023, Saat: 06:24
Son Yorum: Master_Crazy
  FMX Loading Screen vedat33 5 2.502 14-09-2022, Saat: 16:59
Son Yorum: gbg
  Mapview mark rotate sorunu arsl01 12 3.968 07-02-2022, Saat: 14:45
Son Yorum: arsl01
  Android Uygulama Splash Screen De Takılı Kalıyor glagher 7 3.437 04-06-2021, Saat: 13:46
Son Yorum: glagher

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi