Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi FMX Server kullanımı
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 
Bir yakınımın delphiye yönelmemi önermesiyle birlikte küçük küçük delphiye başladım. 
Bilgisayar için olan bölümü az çok çözmüş olsam da FMX'i tam kavrayamadım. 

Server kurup bunu nasıl uygulamaya gömebilirim?

Delphi Server ile ilgili hiçbir bilgim yok. Biraz forumda araştırdım ama tam olarak bir kaynağa ulaşamadım. 
Dilini az çok biliyorum fakat uygulama boyutundan kaynaklı sorunlardan dolayı server kullanmam gerekiyor.
0'dan nasıl kurulur yardımcı olabilecek veya Türkçe/yabancı kaynak gösterebilecek var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.  Shy
Bu forumda delphi ile yapılacaklar hakkında hemen hemen her konuda bilgi var , Ama nacizhane tavsiyem Fesih beyin yazmış olduğu  nerdeyse delphinin icadından bu yana tüm gelişimini oldukça detaylı anlatan bir kitabı var imkanınız varsa ve edinebilirseniz birçok sorunuzun cevabı olacağını düşünüyorum. Bunun dışında takıldığınız yerleri soru olarak sorduğunuzda zaten bir çok arkadaş sorunuza cevap yazacaktır.

https://store.btgrubu.com/book/
(26-09-2019, Saat: 09:20)Bay_Y Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bu forumda delphi ile yapılacaklar hakkında hemen hemen her konuda bilgi var , Ama nacizhane tavsiyem Fesih beyin yazmış olduğu  nerdeyse delphinin icadından bu yana tüm gelişimini oldukça detaylı anlatan bir kitabı var imkanınız varsa ve edinebilirseniz birçok sorunuzun cevabı olacağını düşünüyorum. Bunun dışında takıldığınız yerleri soru olarak sorduğunuzda zaten bir çok arkadaş sorunuza cevap yazacaktır.

https://store.btgrubu.com/book/

Forumda çok fazla bilgi olduğunun farkındayım ama tam olarak bir çözüm bulamadığım için bu konuyu açtım.
(26-09-2019, Saat: 04:10)mfb23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhabalar, aranıza yeni katıldım. 
Bir yakınımın delphiye yönelmemi önermesiyle birlikte küçük küçük delphiye başladım. 
Bilgisayar için olan bölümü az çok çözmüş olsam da FMX'i tam kavrayamadım. 

Server kurup bunu nasıl uygulamaya gömebilirim?

Delphi Server ile ilgili hiçbir bilgim yok. Biraz forumda araştırdım ama tam olarak bir kaynağa ulaşamadım. 
Dilini az çok biliyorum fakat uygulama boyutundan kaynaklı sorunlardan dolayı server kullanmam gerekiyor.
0'dan nasıl kurulur yardımcı olabilecek veya Türkçe/yabancı kaynak gösterebilecek var mı acaba?

Şimdiden teşekkürler.  Shy

"Server kurup bunu nasıl uygulamaya gömebilirim?" olayını anlamadım. Server'dan kastınız nasıl bir server. Client-Server vb. gibi mi? Sorunuzu biraz daha açıklığa kavuşturunuz.
kisisel_logo_dark.png
(27-09-2019, Saat: 13:58)mfb23 Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(27-09-2019, Saat: 00:54)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı: "Server kurup bunu nasıl uygulamaya gömebilirim?" olayını anlamadım. Server'dan kastınız nasıl bir server. Client-Server vb. gibi mi? Sorunuzu biraz daha açıklığa kavuşturunuz.

Resimleri ve yazıları gömüp boyutta tasarruf yapabileceğim bir server

Sanırsam benim aptallığım ben anlamakta güçlük çekiyorum... Boyuttan tasarruf etmek için boyutlu bir sunucuyu mobil cihaza gömmek yine boyutu arttıracaktır. "Server" tanımınızı geçip "boyuttan tasarruf" cümlenize odaklanacağım. Uzak bir sunucu veya bir FTP hesabına resimleri, yazıları upload edebilirsiniz veya yazılar için MySQL bile kullanabilirsiniz. Uygulamanın total boyutunun çok fazla olmaması için uygulama başlattıldıktan sonra dosyalar kontrol edilerek -eksik varsa tekrar indirilir ileri ki süreçte ve güncelleme işlemi buradan da yapılabilir- indirme işlemi başlatılabilir. Birçok firma özellikle oyunlarda bu yöntemi kullanmakta. Mobil bir cihaz genelde Client olarak kullanılır. Sunucuya dönüştürmek için paket verinizden bir port açmanız gerekir. Bu da bildiğim kadarıyla olmuyor. Bağlı olduğunuz Wifi ağında açarsanız da zaten mobil yerine bilgisayar kullanmanız daha mantıklı.
kisisel_logo_dark.png

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 13 - Listbox içerisinde yatay kaydırma çalışmıyor Mr.X 2 415 18-10-2025, Saat: 13:11
Son Yorum: Mr.X
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 0 303 16-10-2025, Saat: 18:12
Son Yorum: cinarbil
  Delphi 11 Ios Release cihankoca 20 7.877 04-07-2025, Saat: 14:55
Son Yorum: mcuyan
  Fmx Android ve IOS Custom Font Kullanımı frmman 8 1.252 04-06-2025, Saat: 20:57
Son Yorum: Mr.X
  Delphi 12 Android 14 Bu uygulama Android'in son sürümüyle uyumlu değil hatası batuakin 3 1.012 04-03-2025, Saat: 13:51
Son Yorum: RAD Coder

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi