Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ses Kayıt (Tüm Platformlar için)
@yhackup

Benim değerlendirmem MP3 uzantısıyla formatı belirtilmiş ancak aslında bir WAV formatlı olan dosyanı player ile "uzantı önceli bakıldığında" tanınmıyor olması sorunu idi.

Kaydedilmiş ses dosyasını HEX viewer ile gözlemleyip aşağıdaki şekilde formatını değerlendirebilirsiniz.

y6mmsz9z3iex1xldkky4.png

Farklı bir sorun için de bir destek olacaktır.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
her platformun her android sürümün (çok fazla sayıda çeşit çeşit farklı markaların, android cihazlarına istediği codec desteğini ekleyebilir/çıkarabilir) destekledi media formatları vardır, öncelikle bu desteklenen formatları os den öğrenmeniz ve, api yi kullanmadan önce dosya uzantısınıda uygun gördüğünüz format olarak "desteklenen formatlar" şeklinde belirtmeniz gerekir.
(18-04-2023, Saat: 12:15)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @yhackup

Benim değerlendirmem MP3 uzantısıyla formatı belirtilmiş ancak aslında bir WAV formatlı olan dosyanı player ile "uzantı önceli bakıldığında" tanınmıyor olması sorunu idi.

Kaydedilmiş ses dosyasını HEX viewer ile gözlemleyip aşağıdaki şekilde formatını değerlendirebilirsiniz.

y6mmsz9z3iex1xldkky4.png

iki türlü de kaydettim ikisinde de hex editörü senin görüntündeki gibi. dosya uzantısını değiştirmek yetmiyor sanırım.

(18-04-2023, Saat: 12:15)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @yhackup

y6mmsz9z3iex1xldkky4.png

Windowsta deniyorum format problemi olamaz.
@yhackup

Sizin için bir deneme yaptım, uzantıyı MP3 yapınca hata veriyor WAV yapınca vermiyor.
Buradan şu çıkarımı yapıyorum, "dosya okuma sırasında sistem dosya format belirleme işlemini uzantıya göre yapıyor".

Hatta emin olmak için uzantıyı kendi filtresinden alsın diye test için aşağıdaki gibi kara düzen bir deneme yaptım.
 LDosyaUz  := Mikrofon.FilterString;
 System.Delete(LDosyaUz, 1, Pos('|*', LDosyaUz)+1);
 LDosyaAdi := ChangeFileExt('Gorusme', LDosyaUz);

function TForm1.GetArsHedef(): String;
var
  LDosyaAdi: String;
  LDosyaUz : String;
begin
  // WAV Files(*.wav)|*.wav
  LDosyaUz  := Mikrofon.FilterString;
  System.Delete(LDosyaUz, 1, Pos('|*', LDosyaUz)+1);
  LDosyaAdi := ChangeFileExt('Gorusme', LDosyaUz);
{$IFDEF ANDROID}          // Dahili Document klasörü
  Result := TPath.Combine(TPath.GetSharedDocumentsPath, DosyaAdi);
{$ELSE}
{$IFDEF IOS}
  Result := TPath.GetHomePath + '/Documents/' + DosyaAdi;
{$ELSE}
  Result := TPath.Combine(TPath.GetTempPath, LDosyaAdi);
{$ENDIF}
{$ENDIF}
end;

Bir şeyi atlıyor olabilir misiniz ?
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi 11 için suiskin? Jakarta2 5 2.085 15-02-2024, Saat: 22:46
Son Yorum: Lraraujo23
  Son Depremler (Tüm Platformlar için) Fesih ARSLAN 22 23.019 14-02-2023, Saat: 15:21
Son Yorum: TheEAK
  Müzik Player (Tüm Platformlar için) Fesih ARSLAN 3 6.232 22-05-2021, Saat: 20:35
Son Yorum: quiet1day
  Delphi 10.3 Rio için FGX bileşenleri Abdullah ILGAZ 12 16.542 19-02-2021, Saat: 17:04
Son Yorum: Abdullah ILGAZ
  Zip Compress İçin Bir Component narkotik 2 3.082 27-12-2020, Saat: 12:11
Son Yorum: narkotik

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi