Arkadaşlar, TMS VCL ve/veya Devexpress VCL bileşenlerinde, veya Delphi'nin kendisinde, herhangi bir işlem yaparken ekranda gösterebileceğim ve işlem bittiğinde kaybolan "Lütfen Bekleyiniz..." şeklinde diyalog penceresi oluşturmanın kolay bir yolunu bilen var mı?
Yeni bir form oluşturup, bu formu show veya hide etmek isteyebilirsiniz.
Show öncesi üzerindeki label, image vb istediğiniz mesaj tipine göre ön hazırlık yaptıracak procedure'ler ile de donatmak projenizi daha profesyonel sunuma taşır.
(15-02-2022, Saat: 10:27)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni bir form oluşturup, bu formu show veya hide etmek isteyebilirsiniz.
Show öncesi üzerindeki label, image vb istediğiniz mesaj tipine göre ön hazırlık yaptıracak procedure'ler ile de donatmak projenizi daha profesyonel sunuma taşır.
Teşekkür ederim üstad, o zaten aklımda olan bir şey ama projeye bir form eklemeden daha kolay bir yolu var mıdır acaba diye ondan sordum.
Hani Android veya ios cihazlarda cihaz bir işlem yaparken ToastMessage şeklinde bekleme mesajları çıkıyor ya. Belki VCL tarafında da öyle bir şey vardır diye düşünmüştüm.
(15-02-2022, Saat: 10:37)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-02-2022, Saat: 10:27)mrmarman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Yeni bir form oluşturup, bu formu show veya hide etmek isteyebilirsiniz.
Teşekkür ederim üstad, o zaten aklımda olan bir şey ama projeye bir form eklemeden daha kolay bir yolu var mıdır acaba diye ondan sordum.
Hani Android veya ios cihazlarda cihaz bir işlem yaparken ToastMessage şeklinde bekleme mesajları çıkıyor ya. Belki VCL tarafında da öyle bir şey vardır diye düşünmüştüm.
Daha önce forumda konu ile ilgili sorun sorulmuştu. Belki göz atmak istersiniz diye buraya linkini bırakıyorum
(15-02-2022, Saat: 09:05)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar, TMS VCL ve/veya Devexpress VCL bileşenlerinde, veya Delphi'nin kendisinde, herhangi bir işlem yaparken ekranda gösterebileceğim ve işlem bittiğinde kaybolan "Lütfen Bekleyiniz..." şeklinde diyalog penceresi oluşturmanın kolay bir yolunu bilen var mı?
Diğer arkadaşların cevabıma ek belki bakış açını değiştirebilir bu kodları @mrmarman beyden aldım ve düzenledim diye hatırlıyorum. emeklerine sağlık
Kullanımı
TMesaj.Goster( Self // Parent Form
, 'İşlem Tamamlandı.' // Mesajın kendisi
, 5 // Bekleme Süresi (Saniye cinsinden) 0 girilirse manuel kapatılmalıdır.
, False // Pencere başlığı gizlensin mi / gizlenmesin mi...
);
mesaj_.pas ve formu ekte
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)
(16-02-2022, Saat: 17:51)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(15-02-2022, Saat: 09:05)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşlar, TMS VCL ve/veya Devexpress VCL bileşenlerinde, veya Delphi'nin kendisinde, herhangi bir işlem yaparken ekranda gösterebileceğim ve işlem bittiğinde kaybolan "Lütfen Bekleyiniz..." şeklinde diyalog penceresi oluşturmanın kolay bir yolunu bilen var mı?
Diğer arkadaşların cevabıma ek belki bakış açını değiştirebilir bu kodları @mrmarman beyden aldım ve düzenledim diye hatırlıyorum. emeklerine sağlık
Kullanımı
);
(16-02-2022, Saat: 19:09)forumcuali Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(16-02-2022, Saat: 17:51)cinarbil Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Diğer arkadaşların cevabıma ek belki bakış açını değiştirebilir bu kodları @mrmarman beyden aldım ve düzenledim diye hatırlıyorum. emeklerine sağlık
Kullanımı
);
İhtiyarlık işte idare edin @uparlayan beyinde ellerine sağlık onunda bilgi ve kodlarından çok faydalandım. (Tüm Delphican yazarlarının ellerine sağlık Allah c.c cümlesinden razı olsun.)
"…De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Şüphesiz, temiz akıl sahipleri öğüt alıp-düşünürler" (Zümer Suresi, 9)