Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
cxgrid String alan sorunu
Merhaba Arkadaşlar

Bir query ile listeleme yapıyorum. cxgrid bu querynin datasource ne bağlı.Listeleme yapılırken 4 TANE alanım var ve bunlardan  sms_text alanım listelenirken bazı kayıtlar için strin eksik listeleniyor .

örneğin : değerli müşterimiz ,  << devamı var ama bu şekilde listeleniyor  (diğer alanlarda sorun yok )

Bazı kayıtlar içinde sorunsuz yazıyor 

Delphi 7 kullanıyorum . Sizce sorun ne olabilir ?
Merhaba
cxgrid üzerinde sms_text fieldin bağlu oldugu sutunun properties ozellığini blobedit yapın.
properties alt anahtarıda blobeditkind ozelliğini bekmemo yapmayı denermısınız.
(25-09-2019, Saat: 14:11)serdar Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba
cxgrid üzerinde sms_text fieldin bağlu oldugu sutunun properties ozellığini blobedit yapın.
properties alt anahtarıda blobeditkind ozelliğini bekmemo yapmayı denermısınız.

öncelikle cevap için teşekkürler .
Malesef bu şekilde string text'i göstermiyor bir dosya logosu geliyor . DB tarafında sorguyu calıstırıyorum sorun yok . ekranda ve bazı kayıtlarda sadece texti eksik gösteriyor .
veri tabanında alan içerisinde chr(13) yada chr(10) yer alıyorsa bunlar alt satıra geçtiği için string alanında ilk satır bilgileri görünür veritabnınızdan bunu kontrol etmenizi öneririm. Eğer durum böyleyse cxgrid içindeki alanı memo olarak belirleyip column yüksekliğini auto olarak ayarlamanız gerekir
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Sorunuzda belirttiğiniz gibi "değerli müşterimiz , " den sonrasını goremıyorsanız muhtemelen enter kodu kullanıp alt satıra gecmıssınızdır.
yine properties > BlobpaintStyle özelliğini bpsText yapmayı deneyin. metnın tamamı gorunecektır. 
Yada propertiesi memo yaparak, dbbandtable>optionsView>cellautoheight=true yapın deneyin.
@adelphiforumz   ve @serdar  bey cevaplar çok teşekkür ederim. 

Öncelikle Db tarafında Chr(13) veya chr(10) benzeri bir tanımlama yok.Sorun tam da dediğiniz gibi kayıt eklenirken enter ile alt satıra gidilip sonrası yazılmış bu şekilde insert edilmiş.Optionsview'den cellAutoHeight özelliğini true ve alanI Memo olarak belirleyince textin tamamı göründü .

Tekrar Çok teşekkür ederim .
@HuseyinF 
chr(13) = CR (Carriage Return) = Enter Demek
chr(10) = LF (NL Line Feed, New Line)  = Satır Başı demek
bu oluyor ki sizin alan içinde Enter karaketeri mevcutmuş Smile
Bu işlemi eğer veritabnında istemiyorsanız bir kaç yöntemle halledebilirsiniz fakat performansı düşürür bunu unutmayın

Bk. SQL Replace işlemleri
https://docs.microsoft.com/en-us/sql/t-s...erver-2017
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
(25-09-2019, Saat: 16:36)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: @HuseyinF 
chr(13) = CR (Carriage Return) = Enter Demek
chr(10) = LF (NL Line Feed, New Line)  = Satır Başı demek
bu oluyor ki sizin alan içinde Enter karaketeri mevcutmuş Smile
Bu işlemi eğer veritabnında istemiyorsanız bir kaç yöntemle halledebilirsiniz fakat performansı düşürür bunu unutmayın

Bk. SQL Replace işlemleri
https://docs.microsoft.com/en-us/sql/t-s...erver-2017

@adelphiforumz siz yazdıktan sonra chr(13) ve chr(10) araştırdım.Yani evet yeni öğrendim Big Grin  ama araştırırken şu şekilde bir kullanıma rastladım.Böyle bir tanımlama olmadığını kastettim.kayıt edilirken alt satıra atlanıp eklenmesi otomatikmen buna denk geliyor sanırım Smile

SELECT p.FirstName + ' ' + p.LastName, + CHAR(13)  + pe.EmailAddress   
FROM Person.Person p 
INNER JOIN Person.EmailAddress pe ON p.BusinessEntityID = pe.BusinessEntityID  
 AND p.BusinessEntityID = 1;  
GO  

bu arada ek bilgi için teşekkürler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  cxGrid>FindPanel Arama Yapılacak Kolonları Belirleme hi_selamlar 15 9.808 30-03-2026, Saat: 12:33
Son Yorum: barutali
  Win 11 ve Delphi 7 Minimize sorunu. enigma 7 507 11-02-2026, Saat: 10:27
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi SLL kullanım sorunu Bay_Y 12 1.318 22-12-2025, Saat: 18:11
Son Yorum: Bay_Y
  CxGrid Türkçe karakter sorunu mur93 1 353 12-11-2025, Saat: 09:22
Son Yorum: cinarbil
Exclamation Ftp gönderilen dosyada tr karakter sorunu forumcuali 7 3.463 01-05-2025, Saat: 02:26
Son Yorum: m_ekici

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi