Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sıralı mp3 çalma
Merhaba arkadaşlar;
Uzun süre araştırmama rağmen bulamadığım bir soruyu sormak istiyorum..
MediaPlayer bileşeni ile android de iki adet şarkı çalmasını istiyorum önce müzik1 çalacak ve müzik1 bittiğinde müzik2 çalacak.

Bunu  nasıl yapabileceğim hakkında bir fikri olan var mı?
Buradaki örneği inceleyebilirsiniz:
http://delphifmandroid.blogspot.com.tr/2...droid.html

“Do. Or do not. There is no try.”
teşekkür ederim masteryoda.
Yaptığım araştırmalardan sonra kendimce şöyle bir çözüm buldum. Belki ihtiyacı olan olur..
Amacım bir mp3 bittiğinde başka bir mp3 ün otomatik olarak çalmaya başlaması. Bunun için Forma 1 adet Button, MediaPlayer ve Timer ekledim.

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
mediaplayer1.FileName:=TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath,'muzik1.mp3');
mediaplayer1.play;
timer1.enabled:=true;
end;

procedure TForm1.Timer1Timer(Sender: TObject);
begin
if MediaPlayer1.Media <> nil then
begin
if (MediaPlayer1.State = TMediaState.Stopped) then
begin
mediaplayer1.FileName:=TPath.Combine(TPath.GetDocumentsPath,'muzik2.mp3');
mediaplayer1.play;
timer1.Enabled:=false;
exit;
end;
end;
end;
(27-01-2017, Saat: 14:32)dnzmobile Adlı Kullanıcıdan Alıntı: teşekkür ederim masteryoda.

Beğendiğiniz paylaşımlara teşekkür etmek elbette bir incelik; lâkin beğendiğiniz paylaşımların yazarlarına "Puan Ver" düğmesi vasıtası ile puan da verebilirseniz yerinde olacaktır. Sistemde puanın önemi bulunmaktadır.

Teşekkür ederim.
Mal sahibi, mülk sahibi
Hani bunun ilk sahibi ?
Mal da yalan mülk de yalan
Var biraz da sen oyalan...
Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu.
Dostlar bilgiler için teşekkür ederim. Yeni konu açmama adına buradan sormanın uygun olacağını düşünüyorum. Delphi 7 kullanarak okulumuzda kullandığım zil programını yazmıştım. Birkaç eklenti güncellme yaptım. Nasip olursa da teknofeste götürmek istiyorum. Hatasız olmasına çalışıyorum. Normal mediaplayer nesnesi kullandığımda onNotify olayında mediaplayer nesnesinin stop durumunu (stop durumu) anlamam gerekiyor. Ne yaptımsa olmadı. Stop durumunu anlamam seri porta bilgi gönderecek ve amfiyi kapatacak. yalnız activex nesnesi mediaplayer kurup kullandığımda stop durumumu anlıyorum fakat onda da tenefüslerde iseğe bağlı çalan şarkı listesini sıralı çaldıramıyorum. normal mediaplayer nesnesinin stoped durumunu nasıl anlayabilirim? Bununla ilgili tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler
(19-11-2022, Saat: 02:09)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dostlar bilgiler için teşekkür ederim. Yeni konu açmama adına buradan sormanın uygun olacağını düşünüyorum. Delphi 7 kullanarak okulumuzda kullandığım zil programını yazmıştım. Birkaç eklenti güncellme yaptım. Nasip olursa da teknofeste götürmek istiyorum. Hatasız olmasına çalışıyorum. Normal mediaplayer nesnesi kullandığımda onNotify olayında mediaplayer nesnesinin stop durumunu (stop durumu) anlamam gerekiyor. Ne yaptımsa olmadı. Stop durumunu anlamam seri porta bilgi gönderecek ve amfiyi kapatacak. yalnız activex nesnesi mediaplayer kurup kullandığımda stop durumumu anlıyorum fakat onda da tenefüslerde iseğe bağlı çalan şarkı listesini sıralı çaldıramıyorum. normal mediaplayer nesnesinin stoped durumunu nasıl anlayabilirim? Bununla ilgili tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler

Şurada konu ile ilgili örnek bir kod var :
https://stackoverflow.com/questions/4664...ng-stopped
(19-11-2022, Saat: 07:23)cemakkus Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(19-11-2022, Saat: 02:09)baloglurecep Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Dostlar bilgiler için teşekkür ederim. Yeni konu açmama adına buradan sormanın uygun olacağını düşünüyorum. Delphi 7 kullanarak okulumuzda kullandığım zil programını yazmıştım. Birkaç eklenti güncellme yaptım. Nasip olursa da teknofeste götürmek istiyorum. Hatasız olmasına çalışıyorum. Normal mediaplayer nesnesi kullandığımda onNotify olayında mediaplayer nesnesinin stop durumunu (stop durumu) anlamam gerekiyor. Ne yaptımsa olmadı. Stop durumunu anlamam seri porta bilgi gönderecek ve amfiyi kapatacak. yalnız activex nesnesi mediaplayer kurup kullandığımda stop durumumu anlıyorum fakat onda da tenefüslerde iseğe bağlı çalan şarkı listesini sıralı çaldıramıyorum.  normal mediaplayer nesnesinin stoped durumunu nasıl anlayabilirim? Bununla ilgili tecrübelerinizden faydalanmak isterim. Teşekkürler

Şurada konu ile ilgili örnek bir kod var :
https://stackoverflow.com/questions/4664...ng-stopped

Cemal bey kardeşim öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Buradaki kod tam olrak istediğimi karşılamıyor. Şöyleki zil programında şarkının tamamını çaldır ya da ..... saniyesini çaldır seçeneği var. Genelde de okulda belirli bir süre çalışıyor. Yani seçim yapılan belirlenen bir şarkının uzunluğunu hesaplayıp sona gelince bitti demek problemimi çözmüyor. 

normal mediaplayer nesnes içine 

procedure Tform1.Player1Notify(Sender: TObject);
if (ANFI_CHECK_ONN.Checked=true) and (ComPort1.Connected)and(KNTRL_EDIT.Checked=false) then
   begin
   if  (Player1.Mode = mpStopped) then
      Begin
      if TENEFUS_DURUMU.Caption<>'4' Then
        Begin
        zaman_al:=Now;
        zaman_al:=IncSecond(zaman_al,Trunc(ANFI_SPIN2.Value));
        LABEL_ANFIKAPAT.caption:=FormatDateTime('hh:nn:ss',zaman_al);
       End;
      End
  else if (Player1.Mode = mpPlaying) then
      Begin
      LABEL_ANFIKAPAT.caption:='0';
      End;
   end;

Yukarıdaki kod ile şarkıtının bitiğini/stop ettiğini/durdurulduğunu anlayamıyorken  activex nesesinden olan media player ile stop durumunu anlayabiliyorum. 

Araştırmaya devam bir sonuç çıkarırsam çözümü paylaşırım. Teşekkürler

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Nota Çalma nehirnnn 2 2.719 02-11-2018, Saat: 11:45
Son Yorum: nehirnnn
  Mobil MP3 çalma problemi dnzmobile 1 3.073 07-04-2017, Saat: 12:39
Son Yorum: Tuğrul HELVACI

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi