Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Delphi Edit OnKeyDown Enter Olayı Hk
Merhaba Arkadaşlar

3 Adet El Terminali var. 

Çekirdek Sürümü
1 - CST 2020   ( Kod Çalışıyor Sorun Yok )
2 - CST 2021   ( Okutmayı Tek Tek Alğılayıp Button Click Yapıyor )
3 - CST 2022   ( Okuma Yapıyor Button Click Yapmıyor )

Aynı Marka Aynı Model ama Çekirdek Sürümü ve Derleme Numarası Farklı 

Android projede aşağıdaki kodu edit in OnKeyDown olayına yazınca CST 2020 Yazan terminal okuma yapıyor okuma sonrası button click olayı çalışıyor. Sorun yok. 

ama aynı kodu cst 2022 terminalinde denediğimde  barkodu okuyor ama enter görevi görmüyor. 

diğer ucuncu terminalde CST 2021 Olan Onda da 10 Karakter barkod okutunca her karakteri ayrı ayrı alğılayıp buttona basıyor. 

if Sender is TEdit then
   begin
        if not (key in [vkBack,vkSpace,vkLShift]) then
           Begin
               case TEdit(Sender).ReturnKeyType of
                 TReturnKeyType.Send:
                   Button8Click(Self);
               end;
           End;
    end;

3 Termalde de çalışacak Okuma Sonrası Button tıklama olayını gerçekleştirecek bi yöntem arıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ek Dosyalar Resimler

Hocam problem el terminallerinin çekirdek yazılımın da değil de; Scanner configürasyonundan olabilir mi? Mesela barkodu okuttuktan sonra ENTER basmıyor olabilir mi? Çok başıma geldiği için biliyorum Smile

Dediğiniz modelleri bilmiyorum fakat scanner emulator de öyle bi ayarın olması gerekiyor.
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Case için konuşuyorum; else kısmı ekleyip, forma geçici olarak ekleyeceğiniz bir log gözlem amaçlı Memo içine gelen her içeriğin hex veya ascii kodunu girdirip oradan ortak payda aramak isteyebilirsiniz .hatta yapmışken case'in de önüne tüm girişleri kapsayan akışı her üç cihazda da deneyimleyip gözlemleyebilirsiniz.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
@mcuyan dediği gibi olma ihtimali çok yüksek. Barkod okuyucunun konfigürasyon ayar dokümanı vardır. Okuma hızı hassasiyet gibi marka modele göre değişiklik olabilir. Bununla nasıl ayar yapılacağı ve tüm bilgileri verir. Ayar ile okunan barkod bilgisinin sonuna enter karakteri eklenebilir.
PostgreSQL - Linux - Delphi, Poliüretan
Teşekkürler @mcuyan , @3ddark

Barkod okuyucunun konfigürasyon dosyasını buldum. Sorunu çözdüm. Barkod okuyunca edit'e geliyor ve butona basıyor.

Barkodu elle yazmak istediğimde her tuş sonrası buton klikliyor.
Aynı kod telefonda çalışıyor termalde elle yazmaya izin vermiyor.

Bunun için koda eklemem gereken bir şey var mı?
Hocam sizin tetiklemeniz gereken olay: Enter tuşuna basılma anı. Yani VK_Return yada key=#10#13..

Ben genelde #10#13 ü kullanıyorum. Hiç sorun yaşamadım
// Bilgi paylaştıkça çoğalır.. 

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Delphi FMX, geliştirdiğiniz uygulamanın log kaydını alma işlemi muratcelik64 3 290 22-03-2026, Saat: 05:00
Son Yorum: ovural
  Delphi FMX ile geliştirilen projenin yedeğini alma işlemi. muratcelik64 1 170 15-03-2026, Saat: 20:43
Son Yorum: mkysoft
  Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası cinarbil 1 485 12-03-2026, Saat: 10:25
Son Yorum: damert6
  Delphi FMX Enter tuşu (dpad_center) yakalama tarkancengiz 10 2.389 05-03-2026, Saat: 10:26
Son Yorum: RAD Coder
  Delphi 13 - Listbox içerisinde yatay kaydırma çalışmıyor Mr.X 2 534 18-10-2025, Saat: 13:11
Son Yorum: Mr.X

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi