23-12-2021, Saat: 17:36
(11-12-2021, Saat: 12:28)sabanakman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: UniCode olan Delphi 10.3 sürümü için bir de şunu deneyebilir misiniz?
1 - CASPRTC.pas dosyasında Ctrl+R ile "replace" penceresinde "Char" aratıp "AnsiChar" ile değiştirin. Bu hem Char tiplerini AnsiChar yapacak hem de PChar tiplerini PAnsiChar yapacaktır. Kısacası bu unit (CASPRTC.pas) içinde hiç Char ya da PChar tipinde değişken tanımı bırakmamış olmak gerekiyor.
2 - Unit1.pas dosyasında isefunction StrToPAnsiChar(const S: string): PAnsiChar; var asVal: AnsiString; begin asVal := AnsiString(S); Result := PAnsiChar(asVal); end;şeklinde bir fonksiyon tanımlayın ve tüm "PChar(" ile yapılan dönüşümleri "StrToPAnsiChar(" olarak değiştirin. Bu unit (Unit1.pas) içinde de hiç PChar(..) şeklinde tip dönüşümü bırakmamış olmak gerekmektedir.
Test etme imkanı bulamadım ama bu iki adımlı değişiklikten sonra delphi 10.3 üzerinden de çalışması gerekiyor gibi duruyor.
Arkadaşlar yoğunluktan yeni test edebildim Teraziyi kurdum @sabanakman dediklerini aynen uyguladım Ctrl+R ile replace edince olmadı bir yerde bakşa bir şeyleri değiştirdim galiba ama tek tek yukardan aşağı tüm char tiplerini AnsiChar ve pchar tiplerini pansichar olarak değiştirdim. dönüşüm içinde fonksiyonu kullandım yine gayet başarılı bir şekilde 10.4 üzerinde çalıştı.
Faydalanılmayan bilgi, harcanmayan ve hiç kimseye hayrı dokunmayan define gibidir.
Hz. Muhammed (sav.)
Hz. Muhammed (sav.)

.