Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ekranda uyari ve mesaj gosterim sekilleri hk.
arkadaslar zorlandigim bir konu var bir turlu cozemedim.

ekrana png resim ile mesaj gondermem gerekiyor. resim olarak gostermek istedigimlerde frame lerin altinda kaliyor gorunmuyor
ayri formda seffaf form yaptigimda bir sekilde calistiriyorum ama basima bela oluyor. ben istiyorumki form icinde bir kompenentla gosteriyim kontrolu kolay olsun.

panel icine img koydugum zaman oluyor ama paneli saydam yapmak bir turlu olmadi.

sizler nasil yapiyorsunuz .  saydam lik uzerine onerileriniz nedir

saygilarimla.
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.
İğne sokmadan yardımcı olacaksan başımın üstünde yerin var.

Merhaba,
Valla billa sizin ne söylemek istediğinizi anlamadım. Biraz daha açık yazarsanız sevinirim!
seffaf panel yapmak hakkinda bir suru ornek inceledim olmadi
bana bir ornek yazabilirmisiniz.

saygilar
Ekmeğimi yazılımdan kazanmıyorum kendi halimde bir şeyler yapıyorum. 49 yaşında emekliyim.

Form alpha blend konsunu araştırabilirsiniz ama madem resim işleme üzerine çalışma tecrübeniz oldu, paneli taşıma zorunluluğu yoksa İllüzyona başvurmak isteyebilirsiniz. Eğlencelidir.

Paneli şeffaf yapmaya uğraşmayın. Panel koyacak yerin

1. screen capture edin
2. bu resmi blurlayın.
3. Blurlu resim üzerine canvas işlemleri ile mesajınızı yazın
4. Ekrana bu nihai resmi bir panel ile yerleştirin.
5. panelde buton olsun basınca panel kapansın.

Kullanıcı aynı koordinattaki blurlu kısmı görünce şeffaf panel izlenimi edinecektir.
Saygılarımla
Muharrem ARMAN

guplouajuixjzfm15eqb.gif
anlattiginiz mantigi anladim. hocam aslinda png resim framlerin ustunde gorunse cok kolay olacak istedigimiz mesaji png resim ile ekranda acariz 10 sn sonrada kapatiriz ama ne yaptiysam resimleri framlerin uzerinde gosteremedim.
biraz BGRA kompenatlarini kurcalayacagim herhangi bir btonu veya elamanini saydam yapip mesaj icin kullanabilirmiyim bakacagim

saygilarimla

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Acayip bir karakter gösterim durumu delphicim 3 1.398 10-11-2023, Saat: 12:24
Son Yorum: delphicim
  FastReport detail tablo gösterim sorunu Frrst 12 3.642 14-07-2023, Saat: 17:10
Son Yorum: hi_selamlar
  Çalışan uygulama açık ise uyarı versin. Bay_Y 4 2.337 30-12-2022, Saat: 16:28
Son Yorum: Bay_Y
  Windows Mesaj Kullanımları hakkında adelphiforumz 4 2.515 26-05-2022, Saat: 11:46
Son Yorum: adelphiforumz
Question Treeview ile iç içe sonsuz gösterim YILDIRIMBEY 1 1.020 17-03-2022, Saat: 10:57
Son Yorum: RAD Coder

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi