Yorumları: 950
Konuları: 152
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 3.135
Uzman
10-05-2018, Saat: 19:40
iyi günler,
uygulama üzerinden txt dosyası olarak veri kaydetme işlemi yapıyorum ve aklıma takılan soru ;
başka bir uygulama ( 3. parti ) o dosyaya erişip içeriğini okuyabilir mi ?
Yorumları: 617
Konuları: 66
Rep Puanı: 3.300
Uzman
(10-05-2018, Saat: 19:40)BY-HAYALET Adlı Kullanıcıdan Alıntı: iyi günler,
uygulama üzerinden txt dosyası olarak veri kaydetme işlemi yapıyorum ve aklıma takılan soru ;
başka bir uygulama ( 3. parti ) o dosyaya erişip içeriğini okuyabilir mi ?
biraz daha detaylandırırmısınız a.exe uygulamanız b.txt dosyasına kayıt ekliyor siz bu b.txt dosyasını nelerden korumak istiyorsunuz
c.exe b.txt yi okusada anlamaz insan değil
“Do. Or do not. There is no try.”
Yorumları: 4.246
Konuları: 381
Rep Puanı: 17.117
Üstad
Merhaba,
Ben de kuyuya bir taş atıp çekileyim: kime karşı?
DelphiCan'dır!
Yorumları: 1.309
Konuları: 111
Rep Puanı: 6.983
Üstad
Merhaba,
Zannedersem INI mantığından bahsediyorsun. Verilerinizi TEXT dosyası içinde tutmak istiyorsunuz ve ek olarak başka bir uygulamanın onu kullanıp kullanmayacağını soruyorsunuz.
Cevap;
Bir bağımsız uygulamanın sizin INI dosyası ile işi olmaz. Zaten ProductID denilen ve com.blabla.blabla şeklinde olan tanımların sebebinin altında bu yatar zaten. Kimse kimsenin alanına dokunmasın diye. Her programın klasörünün ismi ayrıdır. Bu sebeple karışımı engel olunmak istenmiştir. Eğer yine de içinde "Serial, promosyon kodu" gibi içerikler barındıracaksanız; bunu şifreleyerek -ki yine de önermem çoğu şifre çözülebilir -, uygulamanızın içine gömerek veya veritabanında saklayarak kontrolleri gerçekleştirebilirsiniz.
Saygılarımla.