Yorumları: 1.044
Konuları: 149
Aktif Kullandığınız Delphi Sürümü:
Rep Puanı: 4.093
Uzman
24-07-2018, Saat: 17:39
(Son Düzenleme: 24-07-2018, Saat: 17:39, Düzenleyen: pro_imaj.)
Merhaba;
Geçici bir işlem için Windows CE bir işletim sisteminde çalışacak bir exe'yi Delphi ile geliştirme imkanımız var mıdır, daha önce bu konuda çalışma yapan var mı acaba.
*Lazarus tarafında yapılabildiğini gözlemliyorum fakat delphi'de yapılabiliyor mu, tam olarak öğrenmek istediğim bu.
Teşekkürler.
Yorumları: 4.245
Konuları: 381
Rep Puanı: 17.107
Üstad
Merhaba,
Bildiğimiz exe uzantılı bir dosya neden CE üzerinde çalışmaz ki?
Yanlış anlamayın bilmediğimden soruyorum.
Win CE platformu exe'yi çalıştırıyorsa, Delphi ile derlediğiniz herhangi bir uygulamanın da çalışması gerekiyor bence.
DelphiCan'dır!
Yorumları: 3
Konuları: 0
Rep Puanı: 18
Başlangıç
3-5 sene önce Lazarus'la basit bir uygulama yapmıştım. Delphi 7'ye çok benziyor, sıkıntı yaşamazsınız o yüzden.
Geçmiş zaman, delphi'de uygun bir çözüm bulamamıştım. O yüzden lazarus'a bakmıştım.
Yorumları: 884
Konuları: 35
Rep Puanı: 3.853
Uzman
ARM işlemci kullanmasından mütevellit çalışmıyor diye biliyorum ben. Pascal ile uğraşan bizler için WinCe işletim sistemlerine program yazma olayında en basit çözüm Lazarus'tur bence. Vakti zamanında el terminallerinde sıcak satış için 3-4 yıl boyunca kullanılan sipariş modullerini onunla yapmıştım, sonra tekrar, önce sipariş->sonra sevkiyat sistemine geçilince sistemi değiştirmek zorunda kalmıştım.
Yorumları: 151
Konuları: 1
Rep Puanı: 5.549
Üstad
İntel, amd türevi işlemciler cisc işlemcidir normal bir derleme bu işlemci komut setine göre derlenecektir.
Cisc mimarisi geniş bir komut seti barındırır.Genellikle komutların işlemci üzerindeki yükleri ağırdır.Farklı cycles larda işlenirler...
Windows CE ise risc işlemci tabanlı çalışır.Bu sistem için risc işlemci komut setine göre bir derleme gerekmektedir.
Risc işlemci mimarisinde ise bazı katı kurallar vardır.Komutlar tek cycle ile işletilmelidir komut seti minimize
edilmiştir az efor çok performans mantığı güder...
Ayakkabıyı sefaletten
Çok sonraları tanıdım
Öyle ufuklarda mı olurmuş Allah'ım
Giyer giyer koşardım
Toprağın dostluğundan
Oyuncaklar yaptım çamurdan
Tenimin rengini aldım topraktan
Sen bakma esmerliğim sonradan...
Yorumları: 1.044
Konuları: 149
Rep Puanı: 4.093
Uzman
27-07-2018, Saat: 08:33
(Son Düzenleme: 27-07-2018, Saat: 08:35, Düzenleyen: pro_imaj.)
Cevaplar için teşekkür ederim, toprak olmuş bir işletim sistemi için çok güzel cevaplardı.
Sorunu nasıl çözdün diye düşünenler olabilir. Bu işe hiç bulaşmadım, çünkü çok kısıtlı bir zaman vardı eski düzen devam ediyor. (c# web projesi ile)
Teşekkürler.