29-09-2019, Saat: 14:32
Merhaba;
Delphi tarafında ibstoredprocedure ile yaptığım kayıtta bir sorunum var, şöyleki
bu şekilde kayıtta hiçbir sorun yok fakat stokların resimlerini eklemek istediğimde tam resim ekleme kodları satırında hata veriyor. Hata
Kayıt kodu olarak aşağıda ki satırları ayrı ayrı denedim. İlk satır kayıt yapıyor ama yaptığı kaydı göstermeyi başaramadım.
Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?
Delphi tarafında ibstoredprocedure ile yaptığım kayıtta bir sorunum var, şöyleki
with DM.SP_spiStok do
begin
Prepare;
Params.ParamByName('stok_ad').AsString:=EdtStokAd.Text;
Params.ParamByName('stok_birim').AsString:=CmbBirim.Text;
Params.ParamByName('stok_alisfiyat').AsCurrency:=StrToCurr(EdtFiyat.Text);
Params.ParamByName('stok_barkod').AsString:=EdtBarkod.Text;
Params.ParamByName('stok_giris').AsCurrency:=0;
Params.ParamByName('stok_cikis').AsCurrency:=0;
TBlobField(SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim')).LoadFromFile(OpenPict.FileName);
ExecProc;
UnPrepare;
end;
bu şekilde kayıtta hiçbir sorun yok fakat stokların resimlerini eklemek istediğimde tam resim ekleme kodları satırında hata veriyor. Hata
access violation at address C2950F40. Read of address C2950F40.
Kayıt kodu olarak aşağıda ki satırları ayrı ayrı denedim. İlk satır kayıt yapıyor ama yaptığı kaydı göstermeyi başaramadım.
SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim').AsBlob:= OpenPict.FileName;
SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim').LoadFromFile(OpenPict.FileName);
TBlobField(SP_spiStok.Params.ParamByName('stok_resim')).LoadFromFile(OpenPict.FileName);
Dataset ile bu şekilde kayıt yapabiliyorum ama SP ile yapamadım. Yardımcı olur musunuz?