İyi akşamlar. StyleBook hazır stiller için hep kullandım. Ama projemde bazı bileşenlere tasarım vermek istiyorum stil kendim bikaç yere uygulamak istiyorum. Mesela Toolbar-ın custom style edit yapıyorum düzenliyorum herşey güzel. macOS ön izleme yaptıkta yaptığım değişiklik onda uygulanmadığını gördüm. Ben her platform için toolbar custom stylesin düzenlemem mi gerekiyor?
Konuyu Oyla:
|
StyleBook kullanımı [ÇÖZÜLDÜ]
|
(04-01-2017, Saat: 18:24)AliZairov Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi akşamlar. StyleBook hazır stiller için hep kullandım. Ama projemde bazı bileşenlere tasarım vermek istiyorum stil kendim bikaç yere uygulamak istiyorum. Mesela Toolbar-ın custom style edit yapıyorum düzenliyorum herşey güzel. macOS ön izleme yaptıkta yaptığım değişiklik onda uygulanmadığını gördüm. Ben her platform için toolbar custom stylesin düzenlemem mi gerekiyor? Merhaba, Maalesef ki evet. Yani her platforma özgü ayrı ayrı stil oluşturmalısınız. Dikat ettiyseniz "Edit custom style" ile Stil oluşturma penceresinin üst kısmında Platform alanında stilin geçerli olacağı hedef platform seçilmektedir. Bu durum; stilin yalnızca o platformda geçerli olacağını gösteriyor. Tüm platformlarda geçerli olması için;
DelphiCan'dır!
(04-01-2017, Saat: 20:55)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,Tek StyleBook içerisinde oluşturdu sorunsuz aynı işlemleri yaptım. 3 tane stil resurs ekledi. 0 - Default ( içi boş silmemde sakınca olurmu ) 1 - Windows 10 Desktop 2 - OSX Yosemite Şimdi ben vin xp-7-8 çalıştırsam bu stil sorun verirmi?
04-01-2017, Saat: 21:25
(04-01-2017, Saat: 21:09)AliZairov Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Tek StyleBook içerisinde oluşturdu sorunsuz aynı işlemleri yaptım. 3 tane stil resurs ekledi. Default stili silmeyin. Uygulama herhangi bir nedenle istisna üretirse bu stili kullanacaktır. Aksi duruma uygulamanın açılmadan kapanması (veya siyah ekranda kalması) muhtemeldir. FireMonkey stil olarak WinXP'de GDIPlus kullanıyorsa, çalışmayacaktır. Diğer Win sürümleri ve OS X' de sorun olmayacaktır.
DelphiCan'dır!
(04-01-2017, Saat: 21:25)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Default stili silmeyin. Uygulama herhangi bir nedenle istisna üretirse bu stili kullanacaktır. Aksi duruma uygulamanın açılmadan kapanması (veya siyah ekranda kalması) muhtemeldir. Tamam kalsın o zaman. XP zaten eskidi güncel sürümler destekliyo kafi benim için. Listviewde 2 tane yere stil vermek istiyorum. Listede bir itemi seçdiğim zaman yazı fontu ve seçili item arka fon platforma göre rengi değişiyor. Bu kısmı still değişiklik yaparakmı yoksa kodlamı yapmam gerekiyor?
Delphi 10.1 Berlin sürümü ile birlikte ListView item birleşik bir çok yapıdan meydana gelmektedir. Bu durum, tıklanan Item üzerindeki tüm objelere stil uygulamayı oldukça zorlaştırıyor.
Fakat imkansız değil. TextItem, ImageItem, Accesories vb. gibi her alt Item'a ayrı ayrı olmak üzere; ister kodla, ister stil nesnesiyle çeşitli stil ve efektler uygulanabilir. En mantıklısı ve hızlı olanı, Edit Custom Style ile ListView Item background ve text stili uygulamaktır. Tasarım ekranında oluşturduğunuz bu stili, ListView'in OnItemClick olayında gerçekleştirebilirsiniz. Bu durma tabi ki kod ile yapmak zorundasınız.
DelphiCan'dır!
(04-01-2017, Saat: 22:06)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Delphi 10.1 Berlin sürümü ile birlikte ListView item birleşik bir çok yapıdan meydana gelmektedir. Bu durum, tıklanan Item üzerindeki tüm objelere stil uygulamayı oldukça zorlaştırıyor. ListView'in custom style yaptığımda AV hatası verdi. Onitemclik kullanıyorum bikaç kod stil içinde bişeyler yazarım bakalım olucakmı.
05-01-2017, Saat: 22:23
İyi akşamlar. Fesih bey vin 10 normal tasarım gözüken exe vin 7 çalıştırdım malesef umduğum gibi olmadı. Tema geçersiz kaldı. Her platform ilave her sürüm içinde tema yapılması gerekiyor qaliba.
06-01-2017, Saat: 14:26
(Son Düzenleme: 06-01-2017, Saat: 14:28, Düzenleyen: Fesih ARSLAN.)
(05-01-2017, Saat: 22:23)AliZairov Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İyi akşamlar. Fesih bey vin 10 normal tasarım gözüken exe vin 7 çalıştırdım malesef umduğum gibi olmadı. Tema geçersiz kaldı. Her platform ilave her sürüm içinde tema yapılması gerekiyor qaliba. Merhaba, Style Designer penceresinde Platform alanında Windows sürümlerinden yalnızca Windows 10 var. Bu da yalnızca Win10 hedef platform stilini desteklemesi manasına geliyor galiba. Fakat stil dosyaları ortak kalsörüne baktığımda; Win10 ayrımı için isimlendirme ayrıca yapılmış. Bu da diğer stil dosyalarının Win7 için olduğunu gösteriyor. ![]() (Yazılımda çareler tükenmez, tükendiği anda bilgimizin sıfır olduğu noktadır.) Zamanınız varsa şöyle test edebilir misiniz? Oluşturduğunuz stili stil dosyası olarak kaydedin. Örneğin; ![]() ![]() ![]() Bu dosyayı Deployment penceresi yardımıyla hedef platformda herhangi bir klasöre kopyalayarak, yada Project > Resources and Images menüsü yardımıyla açılan Resource penceresine ekleyerek, hedef platformda ilk açılış anında (FormCreate) dinamik olarak yükleyin ve kullanın.
DelphiCan'dır!
06-01-2017, Saat: 15:02
Merhaba Fesih bey. Dedikleriniz uygulayıp sonuç bildiririm. Teşekkürler.
|
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
| Konu ile Alakalı Benzer Konular | |||||
| Konular | Yazar | Yorumlar | Okunma | Son Yorum | |
| Çözüldü _ Delphi Community Edition SDK ayarları hatası | cinarbil | 1 | 485 |
12-03-2026, Saat: 10:25 Son Yorum: damert6 |
|
| Webbrowser Sorunu [ÇÖZÜLDÜ] | codder71 | 7 | 416 |
10-02-2026, Saat: 17:04 Son Yorum: codder71 |
|