Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masaüstü Uygulamalar Hakkında
(31-10-2019, Saat: 11:38)SimaWB Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2019, Saat: 10:56)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Haklısınız, ancak bir şekilde web tabanlı bir çalışımı desteklemesi gerekiyor kanaatindeyim. Delphide Intraweb tarzında bir altyapının olması çok iyi olacak. Müşteri, illaki web üzerinden istiyorsa, bu durumda otomatikmen, ben yazılımdan çekilmek durumunda kalıyorum. Diğer türlü, müşteri 50 pc de kullanacağı exe yi, her güncellemede bir daha dağıtmak, pclere kopyalamak konusuna sıcak bakmıyor. Sad

Her ne kadar tavsiye etmesem de; şurada ve şurada bahsi geçen Thinfinity VirtualUI'ye bakabilirsiniz. Ayrıca https://tsplus.me/ de aynı işi yapıyor. Uygulamanızı webten erişimli hale getiriyorlar.

Ne kara başarılı incelemek lazım

Merhaba

Masaüstü uygulamaları tek satır kod ile web browser içinde çalıştıran farklı bir çözüm var. İncelermisiniz? 

Cybele VirtualUI
(31-10-2019, Saat: 16:56)m_ekici Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba

Masaüstü uygulamaları tek satır kod ile web browser içinde çalıştıran farklı bir çözüm var. İncelermisiniz? 

Cybele VirtualUI

Hocam anlamadığım bir kısım var. Şimdi bunu web'e hazırlarken exe uygulamayı her session(oturum için) için ayrı mı başlatıyor. Zira bir örnek verecek olursam, tek bir exe'nin tüm kullanıcılara açık olduğunu düşünürsek, 2 kullanıcı aynı ekranda işlem yaptığını hesap edersek kayıtların birbirine karışma olayı var. Bu tip durum için nasıl bir yol izlemişler?
kisisel_logo_dark.png
(31-10-2019, Saat: 09:40)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Web projeleri uzun yıllar devam edecek, fakat kısır bir döngüde kalacak. Onun da yerini yine bu platform bağımsız uygulamalar alacak.

Fesih Bey bu ifadeyi başka yerde kullanmayın, çok gülerler.

@Halil Han BADEM, sanırım öğrencisiniz ve yaşınız da genç; vaktiniz vardır. Kariyer sitelerinden yazılım geliştirme ile ilgili iş ilanlarına bir göz atın, birkaç yüz iş ilanını okuyun ve hangi teknolojiler ile ilgili iş ilanının daha fazla olduğuna bakın, sorunuzun cevabını büyük oranda alacaksınız diye düşünüyorum.

Aslında sormanız gereken soru: "web front-end mi, web back-end mi yoksa full-stack mi?"
(31-10-2019, Saat: 17:13)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2019, Saat: 09:40)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Web projeleri uzun yıllar devam edecek, fakat kısır bir döngüde kalacak. Onun da yerini yine bu platform bağımsız uygulamalar alacak.

Fesih Bey bu ifadeyi başka yerde kullanmayın, çok gülerler.

@Halil Han BADEM, sanırım öğrencisiniz ve yaşınız da genç; vaktiniz vardır. Kariyer sitelerinden yazılım geliştirme ile ilgili iş ilanlarına bir göz atın, birkaç yüz iş ilanını okuyun ve hangi teknolojiler ile ilgili iş ilanının daha fazla olduğuna bakın, sorunuzun cevabını büyük oranda alacaksınız diye düşünüyorum.

Aslında sormanız gereken soru: "web front-end mi, web back-end mi yoksa full-stack mi?"

Siz neden gülmediniz?
Yada Delphican'lar neden gülmedi?
Komikse ne ala. Hep beraber eğlenmiş oluruz.
Bir gün Fesih abim demişti de inanmamıştım dersin. Buna üyelerimiz de şahit olsun.
DelphiCan'dır!
(31-10-2019, Saat: 17:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2019, Saat: 17:13)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Fesih Bey bu ifadeyi başka yerde kullanmayın, çok gülerler.

Siz neden gülmediniz?
Bir gün Fesih abim demişti de inanmamıştım dersin. Buna üyelerimiz de şahit olsun.

Bir anket açın bakalım insanlar ne düşünüyorlar. Anketin sorusu;
"Web projeleri uzun yıllar devam edecek, fakat kısır bir döngüde kalacak. Onun da yerini yine bu platform bağımsız uygulamalar alacak." ifadesini doğru buluyor musunuz?
(31-10-2019, Saat: 18:42)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2019, Saat: 17:34)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Siz neden gülmediniz?

Bir anket açın bakalım insanlar ne düşünüyorlar. Anketin sorusu;
"Web projeleri uzun yıllar devam edecek, fakat kısır bir döngüde kalacak. Onun da yerini yine bu platform bağımsız uygulamalar alacak." ifadesini doğru buluyor musunuz?

Anket sonucu bu tezin komik olup olmadığını mı belirleyecek?
DelphiCan'dır!
(31-10-2019, Saat: 18:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2019, Saat: 18:42)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bir anket açın bakalım insanlar ne düşünüyorlar. Anketin sorusu;

Anket sonucu bu tezin komik olup olmadığını mı belirleyecek?

Açmak istemiyor musunuz?
(31-10-2019, Saat: 19:41)sddk Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(31-10-2019, Saat: 18:58)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Anket sonucu bu tezin komik olup olmadığını mı belirleyecek?

Açmak istemiyor musunuz?

Formun amacı dışında çıkmaya başladın. Kişisel bir tartışmaya döndü. 

Nereye varmak istiyorsun?
Açık söyle, o noktadan sonra konuşalım.
DelphiCan'dır!
Konu tartışmaya açık bir konu. Bir o kadar da tartışmaya kapalı. Duruma, ihtiyaca göre cevaplar farklılık gösterir. İhtiyacın belli olduğu yerde ise cevap bellidir, seçenekler o kadar çok değildir. Duruma göre kullanacağınız dil, platform vs seçenek olabilir. Masaüstümü, masaaltı mı olsun diye düşünmezsiniz.

Hazırlanması gerekenin masüstü uygulama olması, web uygulaması olması, mobil uygulama olması, native olması, hibrit olması, ... ihtiyaca göre, duruma göre değişir. Teşbihde hata olmaz, örneklemek gerekirse;

Örneğin bir Photoshop programı hazırlamanız lazım. "Hibrit yapacağım", "web uygulaması olsa daha iyi olacak sanki" gibi şeyler demezsiniz. Oturur güzel güzel masaüstü uygulaması yazarsınız.

Örneğin Whatsapp programı hazırlamanız lazım. "hibrit yapacağım", "web uygulaması olsa daha iyi olacak sanki" gibi şeyler demezsiniz. Oturur güzel güzel native mobil uygulama yazarsınız.

Banka/sigorta şirketleri için şubelerde/acentelerde kullanılacak program lazım. Bunu da kurumsal web uygulaması yazarsınız. Mevcut uygulamanız varsa başka ama, yeni yazıyorsanız masaüstü yazayım, citrix vb platformlar ile deyloy ederim demezsiniz. Ya da 3-5 bin bilgisayara sık sık exe deploy edeyim demezsiniz.

Sigorta şirketleri tablette/telefonda çalışacak müşterinin kullanacağı mesela kasko tutanağı programı mı yazacaksınız. Native mi yazsam, hibrit mi yazsam gibi birkaç ikilemden çıkmayı düşünebilirsiniz. Ama bir masaüstü uygulama yazayım demezsiniz.

Bir dükkana bakkala stok takibi için program mı yazacaksınız, en rahat nerede yazacaksanız en uygun seçenek o olabilir. Ama ben iyi bir Java EE programcısıyım, oturup Tomcat ile çalışacak bir uygulama yazayım derseniz o da garip olur. Boyner/H&M,Migros vs için stok takibi programı yazacaksınız da Delphi de VCL ie exe yazayım demezsiniz.

Özetle platformlar ve platform bazlı geliştirmeler uzun yıllar devam edecek. Tabiki bazılarının önemi/kullanımı artacak, bazılarının azalacak. Ama 10-15 sene sonra da masaüstü uygulama geliştirilmeye devam ediyor olunacak.

Bu işe yeni başlayan arkadaşlar, iş buldukları yerde hangi teknoloji kullanılıyor ise onu öğrenip kullanacaklar. İş bulmadım dahaca, ne öğrenmeye çalışayım derseniz, cevap "kariyer ilanlarında en çok ne aranıyorsa onu öğrenin" demek kolay ama garanti bir yol olur. Az aranan, az kullanılan, zor öğrenilen, bilenin çok değerli olduğu bir konuda da kendinizi gelitirebilirsiniz. Zor olur ama bu da bir seçenek olacaktır.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  .Net MAUI Hakkında rmzgenius 4 2.056 21-11-2022, Saat: 09:27
Son Yorum: RAD Coder
  Yazılım Geliştirmeye İlk Adım Hakkında mahone 5 2.889 30-03-2022, Saat: 14:10
Son Yorum: RAD Coder
  Yabancı dil sorunu hakkında bir karşılaştırma. mrmarman 1 1.227 19-11-2021, Saat: 12:01
Son Yorum: csunguray
  eticaret şirket hakkında puddy 5 4.248 14-05-2021, Saat: 00:22
Son Yorum: enigma
  Seminer sorunu hakkında adelphiforumz 4 4.160 21-11-2019, Saat: 12:32
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi