Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Masaüstü Uygulamalar Hakkında
(06-11-2019, Saat: 12:40)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Almanya menşeili Broken Games daha önce Unity ile oyun geliştiren bir firmaydı. 
Yakın zamanda Delphi mobil derleyicisinin diğer derleyicilere nazaran 4 kat daha hızlı olduğunu vurgulayarak, FMX-3D mimarisine geçtiği ve çok kısa sürede de oyun platformunu bu mimariye taşıdığını açıkladı. 

Mevcut yapıyı unityden fmx'e taşıdıkları açıklamayı ben göremedim. Böyle birşey varsa olay çok daha farklı noktalara gider.
(06-11-2019, Saat: 14:04)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(06-11-2019, Saat: 12:40)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Almanya menşeili Broken Games daha önce Unity ile oyun geliştiren bir firmaydı. 
Yakın zamanda Delphi mobil derleyicisinin diğer derleyicilere nazaran 4 kat daha hızlı olduğunu vurgulayarak, FMX-3D mimarisine geçtiği ve çok kısa sürede de oyun platformunu bu mimariye taşıdığını açıkladı. 

Mevcut yapıyı unityden fmx'e taşıdıkları açıklamayı ben göremedim. Böyle birşey varsa olay çok daha farklı noktalara gider.

Daha vahim bir durum var;

Unity'nin çok pahalı olduğu ve güvenirliği konusunda pek ikna olamadıkları için FMX' tercih etmişler.
DelphiCan'dır!
Burada bir değerlendirmeden ve değerlendirme sonucundan bahsedilmiş. Oyun eskiden unity ile geliştirilip sonradan fmx'e port edilmekten ziyade daha en başında değerlendirme sonucu unity yerine fmx ile geliştirmeyi tercih etmişler. Benim anladığım bu şekilde.
(06-11-2019, Saat: 14:25)sadettinpolat Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Burada bir değerlendirmeden ve değerlendirme sonucundan bahsedilmiş. Oyun eskiden unity ile geliştirilip sonradan fmx'e port edilmekten ziyade daha en başında değerlendirme sonucu unity yerine fmx ile geliştirmeyi tercih etmişler. Benim anladığım bu şekilde.

Evet, ben de öyle anladım. OpenGL ile geliştirilmiş fakat dil ve geliştirme platformu konusunda bir bilgiye ulaşamadım (bunu BTG aracılığıyla öğrenebiliriz). 
Belkide o kaynakta Unity geçtiği için yanlış anımsıyor olabilirim.  
Aslında daha vahim kısmına dikkat çekmek istiyorum.
Bir çok oyun geliştirici Unity kullanıyor. Broken Games'de diyorki; güvenirliği konusunda emin olamıyoruz. Bu nedenle Unity yerine FMX'i tercih ediyoruz diyor.
DelphiCan'dır!
Bana ilginç gelen kısım ise adamın aslında oyun motoru geliştiriyor olması.
Topluluk mopluluk yok :/
(06-11-2019, Saat: 14:47)boreas Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Bana ilginç gelen kısım ise adamın aslında oyun motoru geliştiriyor olması.

Belki önceden delphi ile geliştirdikleri bir oyun motoru vardı ya da delphi ile yazılmış open source bir oyun motoru üzerinden devam etmiş olabilirler. Grafiksel arayüzde de fmx kullanmışlardır. Onun haricinde 2d/3d oyun geliştirmede unity ile fmx 'i karşılaştırmak bile abes olur Smile
tabi canım yani unity'e çamur atacaksa atsın da adamada sen kimsin bi de hele derler Smile Ama embr. bu ihtiyaçları görüyordur diye düşünüyorum. Basit bir fizik motoru hoş olabilirdi. Bu da embr. verdiğim son tüyo daha da vermem Big Grin
Topluluk mopluluk yok :/
unity ileri sürümleri bayağı pahalıya geliyor muş.

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  .Net MAUI Hakkında rmzgenius 4 2.056 21-11-2022, Saat: 09:27
Son Yorum: RAD Coder
  Yazılım Geliştirmeye İlk Adım Hakkında mahone 5 2.889 30-03-2022, Saat: 14:10
Son Yorum: RAD Coder
  Yabancı dil sorunu hakkında bir karşılaştırma. mrmarman 1 1.227 19-11-2021, Saat: 12:01
Son Yorum: csunguray
  eticaret şirket hakkında puddy 5 4.248 14-05-2021, Saat: 00:22
Son Yorum: enigma
  Seminer sorunu hakkında adelphiforumz 4 4.160 21-11-2019, Saat: 12:32
Son Yorum: Bay_Y

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi