Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Okul Ödevi Fikirleri
Selamlar,
son senem bu sene.
Okul sonu projesi mevcut. Bu proje ile mezun oluyoruz kısaca. 
Burada hangi dil/framework olması gerektiğini sormuştum fakat arkadaşlardan pek iş çıkmayınca yalnız kaldım ve kendim yapabileceğim bir proje fikri arıyorum.
Her türlü ticari, günlük kullanımlı uygulama olabilir. Proje fikirlerine açığım. Dil, platform farketmeksizin paylaşırsanız çok sevinirim.
İyi çalışmalar dilerim.
kisisel_logo_dark.png
Selamlar,
Hepimiz genelde delphi diline hakim olduğumuzdan dolayı, sana ancak delphi dili ile proje geliştirme tavsiyesinde bulunabilirim. Programa gelince; içinde bulunduğum sektöre istinaden, genel anlamda veri işleme ve raporlama programı yazmanı öneririm. Örneğin : Qlik Sense
Yazılımcı, kahveyi koda çeviren bir organizmadır.
(26-12-2019, Saat: 13:48)wiseman Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Selamlar,
Hepimiz genelde delphi diline hakim olduğumuzdan dolayı, sana ancak delphi dili ile proje geliştirme tavsiyesinde bulunabilirim. Programa gelince; içinde bulunduğum sektöre istinaden, genel anlamda veri işleme ve raporlama programı yazmanı öneririm.  Örneğin : Qlik Sense

Öneriniz için teşekkür ederim. Peki tam olarak benden istenen eldeki verileri grafiksel olarak bir rapora mi dönüştürmek?
kisisel_logo_dark.png
Görüntü işleme, resimler üzerinde yakınsama yöntemi ile benzer resimleri bulma gibi bir şey olabilir.
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 
Merhaba,
FaceToFace veya YüzYüze.
Toplantı, buluşma, etkinlik, organizasyon, ortak ev arkadaşlığı, yoldaşlık, aynı meslek gruplarına yönelik buluşma etkinliklerini oluşturacak bir sistem.
Resmi toplantı ve görüşmeler için ek bir IoT donanımı da işin tuzu biberi olacak. Dijital yoklama almak için kullanılacak. Bunun için iBecon kullanılabilir. 
Mobil uygulama açılışta rehberi okuyacak. Kişilerimi oluşturacak. Aynı zamanda bu uygulamayı kullanan kişilerin de, vereceği izinler doğrultusunda rehberleri ortak olacak.
Dolayısıyla geniş bir iletişim ağı oluşturulmuş olacak.
Prensip olarak; uygulama arayüzünde bir etkinlik ouşturacaksınız; buluşma, toplantı, kına gecesi, veda gecesi, çeşme başında buluşalım vb. 
Bu etkinlik belirli kişilere veya genele açık olabilecek. İlerleyen aşamada sendika, dernek, vakıf, kooperatif, belediye vb. kurum ve kuruluşlara ücretli aboneliklerle eksta ayrıcalıklar tanıyabilirsiniz. 
Seçtiğiniz bir veya daha fazla kişiyi bu etkinlik için davet edeceksiniz. 
Davet edilenlere doğrudan bir davet anahtarı gidecek. organizasyon detayına göz atıp, katılacağım veya üzgünüm katılamıyorum gibi bir tercih yapacak.
Böylece bir etkinlik veya organizasyonlara katılım oranını ve buna göre önceden alan/yer ve maliyet hesabı yapılabilir.
Alana gelen kişiler, bir IoT (iBecon) ile check-in edilebilir. Böylece kaç kişi davet ettik, kaçı geleceğim dedi ve geldi. kaçı geleceğim dediği halde gelmedi gibi durumlar analiz edilebilir. 
En önemli kısmı ise dijital yoklama ve check-in için organizasyon veya abonelik (resmi kurum ve büyük kuruluşlar için) ücreti alınabilir. 
Şimdiden hayırlı olsun. Fikir tutarsa; telif hakkına ortak olurum. Smile
DelphiCan'dır!
(26-12-2019, Saat: 13:53)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Görüntü işleme, resimler üzerinde yakınsama yöntemi ile benzer resimleri bulma gibi bir şey olabilir.

Abi aklıma geldi ama çoğu öğrenci bu tip çalışma yapacak. Ben bunu yapsam bile farklı bir özelliği olması lazım  Huh
kisisel_logo_dark.png
(26-12-2019, Saat: 13:54)Fesih ARSLAN Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Merhaba,
FaceToFace veya YüzYüze.
Toplantı, buluşma, etkinlik, organizasyon, ortak ev arkadaşlığı, yoldaşlık, aynı meslek gruplarına yönelik buluşma etkinliklerini oluşturacak bir sistem.
Resmi toplantı ve görüşmeler için ek bir IoT donanımı da işin tuzu biberi olacak. Dijital yoklama almak için kullanılacak. Bunun için iBecon kullanılabilir. 
Mobil uygulama açılışta rehberi okuyacak. Kişilerimi oluşturacak. Aynı zamanda bu uygulamayı kullanan kişilerin de, vereceği izinler doğrultusunda rehberleri ortak olacak.
Dolayısıyla geniş bir iletişim ağı oluşturulmuş olacak.
Prensip olarak; uygulama arayüzünde bir etkinlik ouşturacaksınız; buluşma, toplantı, kına gecesi, veda gecesi, çeşme başında buluşalım vb. 
Bu etkinlik belirli kişilere veya genele açık olabilecek. İlerleyen aşamada sendika, dernek, vakıf, kooperatif, belediye vb. kurum ve kuruluşlara ücretli aboneliklerle eksta ayrıcalıklar tanıyabilirsiniz. 
Seçtiğiniz bir veya daha fazla kişiyi bu etkinlik için davet edeceksiniz. 
Davet edilenlere doğrudan bir davet anahtarı gidecek. organizasyon detayına göz atıp, katılacağım veya üzgünüm katılamıyorum gibi bir tercih yapacak.
Böylece bir etkinlik veya organizasyonlara katılım oranını ve buna göre önceden alan/yer ve maliyet hesabı yapılabilir.
Alana gelen kişiler, bir IoT (iBecon) ile check-in edilebilir. Böylece kaç kişi davet ettik, kaçı geleceğim dedi ve geldi. kaçı geleceğim dediği halde gelmedi gibi durumlar analiz edilebilir. 
En önemli kısmı ise dijital yoklama ve check-in için organizasyon veya abonelik (resmi kurum ve büyük kuruluşlar için) ücreti alınabilir. 
Şimdiden hayırlı olsun. Fikir tutarsa; telif hakkına ortak olurum. Smile

Mobil için iyi bir tasarıma (orangeUI gibi) ihtiyacım olacak gibi. 
Veritabanını ortak bir sunucuya aldığımda tüm platformlarda bunu gerçekleştirebilirim. Zaten mobil olduktan sonra gerisi pek mühim değil. Halledilir. 

Hoşuma gitti abi; düşüneceğim. Tabi tüm fikirler alındıktan sonra seçim yaparım. 

Not: Problemimiz telif olsun abi Smile))
kisisel_logo_dark.png
İlgi alanınıza giriyorsa, yapay sinir ağları (Fann tool) veya görüntü işleme (openCV) üzerine kafa yorabilirsiniz. Mesela luxand facesdk örneklerinde yüz tanıma örneği vardır, benzer şekilde openCV ile sınıf yoklamasını alan yada müşteriyi tanıyıp carisini otomatik açan bir uygulama olabilir(mi?)
(26-12-2019, Saat: 15:59)Hayati Adlı Kullanıcıdan Alıntı: İlgi alanınıza giriyorsa, yapay sinir ağları (Fann tool) veya görüntü işleme (openCV) üzerine kafa yorabilirsiniz. Mesela luxand facesdk örneklerinde yüz tanıma örneği vardır, benzer şekilde openCV ile sınıf yoklamasını alan yada müşteriyi tanıyıp carisini otomatik açan bir uygulama olabilir(mi?)

Güzel öneriniz için çok teşekkür ederim. openCV konusunda benimde meraklarım var. Tekrardan teşekkür ederim.
kisisel_logo_dark.png
(26-12-2019, Saat: 13:55)Halil Han Badem Adlı Kullanıcıdan Alıntı:
(26-12-2019, Saat: 13:53)adelphiforumz Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Görüntü işleme, resimler üzerinde yakınsama yöntemi ile benzer resimleri bulma gibi bir şey olabilir.

Abi aklıma geldi ama çoğu öğrenci bu tip çalışma yapacak. Ben bunu yapsam bile farklı bir özelliği olması lazım  Huh

Benim burada bahsettiğim 2 resim arasındaki farkı bulmak gibi bir şey değil  
Örneğin elinde bir çiçek desenli kumaş resmi var ve bu resmi elindeki binlerce resim arasından benzerlerini bulup en yakın olan modellerle eşleştirmek gibi
Tabi burada devreye sadece şekil girmiyor renk tonlar duruş şekilleri birbirlerine olan uzaklıkları vb...

Benim bildiğim şu anda Türkiye de yapılmış böyle bir çalışma yok
Yurt dışında yapılmış örneklerinde başarı oranları %40'ı zor geçiyor.

Buna en yakın çalışmaları şu anda microsoft azure yapıyor diye biliyorum

başlangıç noktası için bir referans
https://azure.microsoft.com/tr-tr/servic...earch-api/
Bu dünyada kendine sakladığın bilgi ahirette işine yaramaz. 

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi